Sağlık Bakanı Koca'dan Açıklama! Yaz Gelince Virüs Etkisini Kaybetmiyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , yaz aylarına girilmesiyle birlikte yeni tip koronavirüsün etkisini yitirdiğine yönelik iddiaların gerçekleri yansıtmadığını, ilgili söylentilere itibar edenlerin risk alacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Koca'dan Açıklama! Yaz Gelince Virüs Etkisini Kaybetmiyor

Salgının küreselliğinin, virüsün etkisinin mevsimsel olmadığının kanıtı halinde olduğunu vurgulayan Sağlık Bakanı Koca, vakaların farklı mevsimlerde de benzer seyir halinde olduğunu, virüsün etkisini kaybetmesinin tedbirlere bağlı olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabından koronavirüsle ilgili değerlendirmelerini sürdüren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları kaydetti: Covid-19’a karşı her günümüz bir sınav. Doğru olanı yapalım: Kurallara uyalım. Bu her zaman kolay olmasa da, uymaya çalışalım. Salgına karşı bugünkü çabanız için size teşekkür ediyorum, mutlu bir gün diliyorum. “Yaz gelince virüs etkisini kaybetti.” Kulaktan kulağa yayılan bu söylenti yanlıştır. İtibar eden risk alır. Salgının küreselliği, virüsün etkisinin mevsimsel olmadığını kanıtlıyor. Vakalar, farklı mevsimlerde benzer seyrediyor. Virüsün etkisini kaybetmesi şu an tedbirlere bağlı.