Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "En Kritik Toplantı" Dediği Toplantı 27 Nisan'a Ertelendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "En önemli toplantılarımızdan biri olacak" şeklinde ifade ettiği ve en önemli gündeminin maske kısıtlamasının kaldırılması olan Bilim Kurulu toplantısı ertelendi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, bugün yapılacak olan zirvenin önümüzdeki hafta 27 Nisan çarşamba gününe ertelendiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "En Kritik Toplantı" Dediği Toplantı 27 Nisan'a Ertelendi

BİLİM KURULU, 27 NİSAN ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLANACAK

Bakan Koca´nın sosyal medya hesabında yaptığı açıklama şu şekilde: "Koronavirüs Bilim Kurulu son toplantısını 2 Mart'ta yapmıştı. Salgınla mücadele tarihine geçecek o toplantıda alınan kararların isabetini hep birlikte gördük. Bilim Kurulumuz, daha da tarihi bir toplantıyı bugün yapacaktı. Bu toplantının günü, 27 Nisan Çarşamba olarak değişti." Fahrettin Koca'nın yaptığı paylaşım, maske yasağının kalkmasını bekleyen vatandaşları üzdü.

MASKE ZORUNLULUĞUNUN KALDIRILMASI GÖRÜŞÜLECEK

Yapılacak olan toplantıda salgın vaka sayıları ve yoğun bakım hasta sayıları da günceme alınacak. Koronavirüsle mücadele kapsamında yeni dönem yol haritası belirlenecek. Ayrıca zirvede maske zorunluluğunun, toplu taşıma ve hastaneler hariç, kaldırılması konusu da ele alınacak.

KOCA; "EN ÖNEMLİ TOPLANTILARIMIZDAN BİRİ OLACAK" DEMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde toplantıya ilişkin,  "Kanaatimce bu toplantı Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından biri olacaktır. Koronavirüs salgını halen gündemimizde olsa da artık zihnimizden çıkarma zamanı gelmiştir. Hastanelerimizde, yoğun bakımlarda gittikçe hastalarımız azalmakta, COVID servisleri peyderpey kapanmaktadır. Bu hafta çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulu'nda salgında gelinen noktayı ve mevcut tedbirleri ele alacağız." demişti.