Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Kısıtlama Açıklaması Geldi

Türkiye, koronavirüs vaka sayılarında yeniden eski günlere dönmeye başlarken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya kısıtlamalar soruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Kısıtlama Açıklaması Geldi

Koronavirüs vaka sayıları yeniden günlük 50 binin üzerine çıktı. Artan vaka sayıları sonrası vatandaşların aklında hep aynı sorular var, kısıtlamalar geri gelecek mi? Kimi vatandaşlar kısıtlamaların gelmesi konusunda ısrarcı olurken sağlık temsilcileri de bu konuda baskı yapmaya başladı. Konu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soruldu. Kısıtlamalar geri gelecek mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yeni bir sınırlama gündeminizde var mı? Toplu taşıma araçlarında, uçaklarda... " sorusuna, " Hayır kesinlikle gündemimizde yok." yanıtını verdi.

Sabah Gazetesinden Yavuz Donat’a konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Evet... Son birkaç haftadır, vakaların artışıyla birlikte, aşıya yoğun ilgi olduğunu, aşı yaptırmak isteyenlerin sayısının arttığını görüyoruz Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ısrarla öneriyoruz... Hatırlatma dozunu mutlaka yaptırsınlar. Hele de 65 yaş üstü ve ek bir hastalığı olanlar... Risk biraz daha fazla... Mümkünse kalabalık ortamlara girmesinler... Maske taksınlar... Mesafeye dikkat etsinler." dedi.

Bakan Koca açıklamasının devamında "Ama şunu bilelim... Covid pandemisi devam ediyor. Ve Covid ile bir dönem daha yaşayacağız. Aşı olmamız gerektiğini, risk grubundaki vatandaşlarımızın kişisel tedbirlerini mutlaka almalarının şart olduğunu bilmeliyiz. Yani... Covid ile birlikte hayatımızın devam edeceğini, tedbirler konusunda daha kararlı olmamız gerektiğini artık biliyoruz" ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /