Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Tarih Vererek Açıkladı: 25 Milyon Doz Gelecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazeteci Fatih Altaylı'ya konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Tarih Vererek Açıkladı: 25 Milyon Doz Gelecek

Koronavirüs aşısına ilişkin merak edilen sorulara yanıt veren Bakan Koca, BionTech ile Çin aşısının fiyatının yakın olduğunu belirterek ilk etapta Biontech'in geliştirdiği aşıdan 25 milyon doz geleceğini söyledi.

Fatih Altaylı, Sağlık Bakanı ile görüşmesini köşe yazısında aktardı. Bakan Koca, koronavirüs aşısıyla ilgili, "Biontech aşısı da gelecek. Üretimi zor bir aşı, taşıması belirli koşullara bağlı bir aşı. Onlarla da bir yere vardık. Yıl sonuna kadar 25 milyon dozu verebilecekler. Biz bunu erkene çekmeye çalışıyoruz. Yoksa Biontceh aşı da gelecek. Mesele zamanlama. Biz yazdan önce istiyoruz. Yangınımız var. Bir an önce söndürmemiz lazım. Ama Biontech aşısı da gelecek.Yeni yıla kadar bir kısım gelir. Nisan’a kadar gerisi gelsin diye uğraşıyoruz. Bize Nisan’a kadar en 100 milyon doz gerek bunu sağlamaya çalışıyoruz. Nisan ayında bu belayı bitirmek, gündemden düşürmek istiyoruz. Bu yüzden tem aşılarla ilgiliyiz." ifadelerini kullandı.

Biontech'in aşısının pahalı olup olmadığına yönelik soruya da yanıt veren Koca, "İstemiyoruz diye bir şey yok. Alacağız. En az 25 milyon doz alacağız. Fiyat da pahalı değil. Bizim Biontech ile anlaştığımız fiyat Çin aşısını aldığımız fiyat ile aynı" diye konuştu. Fatih Altaylı'nın yazısının tamamına https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/2897064-bakan-koca-hedef-yazdan-once-100-milyon-doz adresinden erişim sağlanabilir.