Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ramazan'da Kısıtlamalar Nasıl Olacak?" Sorusuna Yanıt

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ramazan öncesi Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun kritik toplantısına saatler kala önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ramazan'da Kısıtlamalar Nasıl Olacak?"  Sorusuna Yanıt

An itibariyle hali hazırda Ramazan'da uygulanacak kararların alındığını, bunlara ek tedbirlerin getirilebileceğini vurgulayan Sağlık Bakanı, toplu iftar, sahur ve benzeri organizasyonların Ramazan ayı boyunca iptal edildiğini, Teravih namazlarının evde kılınacağını, Ramazan'da ev buluşmamalarının olmaması gerektiğini söyledi.

Bakan Koca, mübarek Ramazan ayının fırsata çevrilerek bayrama ve sonraki sürece daha sağlıklı ve huzurlu çıkılabilmesi için tedbirlere tam uyum vurgusu yaparken, "Toplu iftar, sahur ve benzeri organizasyonlar iptal edildi. Diyanet İşleri Başkanlığımız çok yerinde bir karar aldı... Teravih namazı evde kılınacak. Ramazan'da ev buluşmaları olmamalı... Herkese görev düşüyor... Aileler, komşular bu konuda birbirlerini uyarmalı.  Ramazan'ı fırsata çevirmemiz lazım. Daha önceleri... Bulaş böylesine yaygın değildi... Vaka sayısı hayli azalmıştı.  Şimdi ise... Virüs değişime uğradı... Mutasyonlu virüste bulaşıcılık çok fazla.  Dikkat ederseniz vaka sayıları da çok yoğun bir şekilde artış gösteriyor.  Kasım ve Aralık ayları pikine göre, şimdi daha kısa zamanda, daha yoğun bir günlük artış tablosu ile karşı karşıyayız. Virüs sonunda insandan insana geçiyor.  O nedenle de öncelikle yakın temasın ve hareketliliğin azaltılması gerekiyor.  Bunları azaltmadığımız sürece, bu mutant, çok daha kısa sürede, çok yoğun bulaşabiliyor.  Aman dikkat edelim... Kurallara uyalım... Uyarılara kulak verelim. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başkanlığında yarın kabine toplantısı yapılacak. Elbette en önemli gündem maddelerinden birisi de pandemi ile mücadele" şeklinde konuştu.

Kaynak: Sabah