Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Uyarı! Koronavirüs En Kolay Bu Şekilde Bulaşıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadelede kalabalıktan uzak durulmasının büyük öneme sahip olduğunu, koronavirüsün en büyük bulaşma ortamının bugünlerde kapalı ve kalabalık alanlar olduğunu vurguladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Uyarı! Koronavirüs En Kolay Bu Şekilde Bulaşıyor

Bakan Koca, 4 Aralık 2020 koronavirüs tablosunun yayımlanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, "Bugün tespit edilen 6.903 yeni hasta var. Ağır hasta sayısı da aktif hasta sayısı da artmaya devam ediyor. Bugünlerde en büyük bulaşma ortamı kapalı ve kalabalık mekanlar. Kapalı ortamlarda kalabalık içinde bulunmayın. Kendinizi ve sevdiklerinizi koruyun. http://covid19.saglik.gov.tr" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre bugün 193 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken, 32 bin 736 koronavirüs vakası tespit edildiği, ülkemizdeki toplam can kaybının 14 bin 509'a yükseldiği belirtilmişti. Türkiye'de bugüne kadar koronavirüs teşhisi konulduktan sonra iyileşenlerin sayısı 423 bin 142 olurken, ağır hasta sayısının 5 bin 703'e yükseldiği görüldü.