Sağlık Bakanı Dün Uyarmıştı! Vali Canbolat'tan "Sokağa Çıkma Yasağı Gelecek Mi?" Sorusuna Yanıt

Koronavirüs salgınının Türkiye genelinde hızlı artış göstermesi ve özellikle İstanbul'la daha çok irtibatı olan şehirlerde %80-90'a varan vaka artışları endişeleri de beraberinde getirirken, Vaka sayılarının aşırı yükseldiği Bursa'da sokağa çıkma kısıtlamasının gelip gelmeyeceği merak konusu haline geldi.

Sağlık Bakanı Dün Uyarmıştı! Vali Canbolat'tan "Sokağa Çıkma Yasağı Gelecek Mi?" Sorusuna Yanıt

Bursa Valisi Canbolat, sokağa çıkma kısıtlamasının henüz söz konusu olmadığını fakat Bilim Kurulu'nun önermesi durumunda bunu uygulamaya alabileceklerini söyledi. Bursa Valisi, "Sokağa çıkma yasağı gibi bir kısıtlama söz konusu değil. Ama Bilim Kurulu çerçevesinde bakanlığımız sokağa çıkma yasağı uygular mı? Onu buradan bilmemiz veya karar vermemiz de söz konusu değildir. Şu anda planlanan bir sokağa çıkma yasağı yoktur. Bursa olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bir kısıtlama da söz konusu değil. Bilim Kurulunun almış olduğu kararlar çerçevesinde bir kısıtlama olacaksa onu Bursa'da da uygularız. Onun dışında İl Hıfzıssıhha Kurulu ve ilçelerdeki kurullar zaten bütün kararları alıyor. Ekim ayı itibariyle Covid-19 vakaları hızla artıyor. Bu hızı kesmemiz gerekiyor. Bu konuda vatandaşlarımızın katkısı ve desteği olmalıdır. Herkesin hassas olmasını istiyoruz" dedi.

Filyasyon ekiplerinin sayısını 2 katına çıkardıklarını ve koronavirüsle mücadele konusunda tüm kurumların teyakuz halinde olduğunu belirten Bursa Valisi, vatandaşlara da tedbirlere uyum konusunda çağrılarını yineledi. Vursa Valisi Canbolat, "sıl vatandaşımız bu soruna çare olacaktır. Şu an daha önceden olduğu gibi, Osmangazi ve Yıldırım'da artışın en çok olduğu ilçelerdir. Herkesin kurallara uymasını ve çevresine dikkat etmesini istiyoruz" dedi.