Sağlık Bakanı 5 İlimizi Açıklamış ve Uyarmıştı! 21 Temmuz Koronavirüs Tablosu Yayımlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 Temmuz koronavirüs güncel tablosunu paylaştıktan sonra vaka sayılarının yüksek olduğu illerimizi açıklayarak uyarılarda bulunmuştu. 21 Temmuz Koronavirüs Tablosu Yayımlandı.

Sağlık Bakanı 5 İlimizi Açıklamış ve Uyarmıştı! 21 Temmuz Koronavirüs Tablosu Yayımlandı

21 TEMMUZ KORONAVİRÜS TABLOSU YAYIMLANDI

Çin'in wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan ve 600 binden fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs ülkemizde de ölüm saçmaya devam ediyor. Ülkemizdeki toplam can kaybı 5508'e yükselirken, dün vefat eden kişi sayısı 17 olarak açıklanmıştı.

20 TEMMUZ'DA KORONAVİRÜS VAKA SAYISI NE KADARDI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve Bursa'nın vaka sayısı bakımından en yoğun iller olduğunu vurgulayarak, "SON ÜÇ GÜNDÜR ortalama günlük vaka sayısı EN YÜKSEK beş ilimiz: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Bursa. EN DÜŞÜK 5 ilimiz: Artvin, Bilecik, Tunceli, Edirne, Bayburt. Tunceli, Nevşehir, Kastamonu, Artvin ve Aksaray'daysa şu an pnömonili hastamız yok." demişti.  Yine Bakan Koca, düğün ve nişan gibi törenlere dikkat çekerek ,"Vakaların en çok görüldüğü illerden DİYARBAKIR'DA iki gün önce yapılan düğünde, 70 kişinin kol kola ve maskesiz halay çektiği öğrenildi. TRABZON'DA ise gelin dâhil, bir kına gecesine katılan 35 kişi karantinaya alındı; düğün ertelendi. Düğünleri hastalık, yoğun bakım izlemesin." demişti.

YENİ AÇIKLAMALAR GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLA VE KATIL.