Rusya'nın Korona Aşısından Kötü Haber

Son dakika haberi: Rusya'nın geliştirdiği koronavirüs aşısından kötü haber geldi. Yapılan açıklamada aşı yapılan 20 kişinin koronaya yakalandığına yer verildi.

Rusya'nın Korona Aşısından Kötü Haber

Korona aşısınde kötü haber.

Rusya tarafından geliştirilen ve dünyada açıklanan ilk koronavirüs aşısı olan , Sputnik V adı verilen aşıda kötü haber gledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Benim kızım da aşı oldu, yan etkisi olmadı”  ifadeleri ile duyurduğu Sputnik V  aşısını olan 20 kişinin koronaya yakalandığı açıklandı.

DÜZELTME GELDİ

Moskova Devlet Tıp Üniversitesi Sechenov’da enstitüsü direktörü olan Vadim Tarasov, yaşanan durum sonrası bir açıklamada bulundu ve “Bu kişilerin aşılandıktan sonra Covid olduklarını söylemek doğru değil. Aşılandıysanız ve birinci ile ikinci doz arasında hastalandıysanız, bu aşının henüz bağışıklık yanıtı geliştirmemiş olmasından kaynaklı” ifadelerini kullandı. 

Aşılama sonrası 42. günde bağışıklık geliştirildiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Tarasov, Sputnik V aşısının yazın Seçenov Üniversitesi'nde yapılan ilk aşama testlerine katılan gönüllülerin hiçbirinin koronaya yakalanmadığını söyledi. 

İKİNCİ DENEMELER BAŞLADI

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), Rusya’nın ikinci koronavirüs aşısı EpiVacCorona adı verilen aşısı için insan denemelerine pazartesi günü kapsamlı şekilde başlıyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA