Rusya Koronavirüs İlacını Bulduğunu Açıkladı: İşte Fiyatı

Rusya 'dan coronavirüs ilacı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada virüse karşı iyi gelen, daha önce doktor kontrolünde verilen ilaçlar için onayın çıktığına yer verildi.

Rusya Koronavirüs İlacını Bulduğunu Açıkladı: İşte Fiyatı

Rusya 'dan ilaç açıklaması: Gelecek hafta raflarda.

Koronavirüs salgını devam ediyor. Tüm dünyada 31 milyondna fazla kişiye bulaşan ve 955 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Covid 19 salgınında ilaç müjdesi bekleniyordu. Konu ile ilgili Rusya 'dan son dakika açıklaması yapıldı. 

Rusya 'dan gelen açıklamada , hastaların tedavisi için kullanılan 3 ilacın eczanelerde satılması için iznin çıktığına ,  İlaçlardan Areplivir'in eczanede satış fiyatının bin 200 TL civarında olacağına yer verildi.

İLAÇ GELCEK HAFTA ECZANELERDE

Rusya 'dan yapılan son dakika açıklamasında , corona tedavisinde kullanılması için geliştirilen 3 ilaç için ön onayın çıktığı ve eczanelerde satışların artık yapılacağına yer verildi. Yapılan açıklamada ilaçların önümüzdeki hafta eczanelerde satışa sunulacağına yer verildi. 

DAHA ÖNCE SADECE HASTANELERDE

Rusya tarafından geliştirilen coronavirüs ilacının daha önce hastanelerde hastalara uygulandığı, doktor kontrolünde hastalara verildiği bildirildi. 

FİYATLARI AÇIKLANDI

Yapılan açıklamada Areplivir adlı ilacın eczane satış fiyatının 12 bin 320 ruble olduğu, bunun Türk Lirası cinsinden karşılığının yaklaşık 1200 TL olduğu bildirildi.

Bir diğer ilaç olan Koronavirin ise 11 bin 550 rubleden satışa sunulması bekleniyor. Bu ilacın fiyatı ise TL cinsinden 1100 TL.

Avifavir, Koronavir ve Areplivir olarak açıklanan ilaçların etken maddesi Favipiravir olarak belirtildi. Favipiravir'in Japon bilim adamları tarafından geliştirilen ve patent süresi dolan madde olduğu ifade edilirken, bu nedenle farklı ülkeler etken maddeyi esas alan ilaçlar üretilebiliyor. Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, eczanelerde satışına izin verilen ilaçlar da Favipiravir'in Rus muadilleri olacağı kaydedildi.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA