Rusya Devlet Başkanı Putin Kötü Haberi Duyurdu!

 Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs tüm dünyada ölüm saçmaya devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesindeki tabloya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin Kötü Haberi Duyurdu!

Durumun hala kötü olduğunu söyleyen Rusya Devlet Başkanı, salgınının yayılımının devam ettiğini sadece Moskova değil ülke genelinde koronavirüs vaka sayısının arttığını söyledi.

Önleyici tedbirler sayesinde yayılımın bir nebze azaltıldığını fakat hala zirve noktasına ulaşılamadığını kaydeden Rusya Devlet Başkanı Putin, "Uzmanların da dediği gibi salgının zirve noktası hala önümüzde." dedi.

"En fazla sayıda vaka kaydedildiğinde plato sürecinin geçiş süresinin azaltılması için her şeyi yapmak gerekiyor. Tatil haftaları, karantina kısıtlamaları, izolasyon kuralları ve alınan diğer önlemler sayesinde biraz zaman kazanmayı başardık." ifadelerini kullanan Putin, daha sonra şunları söyledi:

Salgının yayılmasını yavaşlatmayı ve sağlık sistemimizi yeniden yapılandırmayı başardık. Elbette ekonomiyi durdurmak imkansız ancak salgının istihdam ve insanların gelirleri üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmenin gerekli olduğunu akılda tutarak dikkatli olacağız.