Risk Haritası Güncelleniyor! Hangi İllere Kısıtlama Gelecek, Hangilerinde Kısıtlamalar Kalkacak?

Sağlık Bakanlığından yapılacak yeni duyuru ile önümüzdeki süreçte hangi illerde kısıtlamaların sıklaşacağı, hangi illerde ise kademeli normalleşme kapsamında kısıtlamaların gevşetileceği netleşecek. İşte son gelişmeler...

Risk Haritası Güncelleniyor! Hangi İllere Kısıtlama Gelecek, Hangilerinde Kısıtlamalar Kalkacak?

Sağlık Bakanlığı'nın sık sık güncelleyeceği ilan edilen yeni risk haritasının bugün yayımlanması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta Sinop, Kilis, Samsun, Amasya ve Edirne'de vaka sayılarında artış gözlemlenmiş, Ordu, Bolu, Trabzon, Nevşehir ve Karaman illerinde ise bir önceki haftaya göre vaka sayılarında düşüş görülmüştü.

BAKAN KOCA'NIN GEÇTİĞİMİZ HAFTA YAYIMLADIĞI MESAJ

Koronavirüs salgınında kademeli normalleşmede illerin risk durumlarına göre değerlemeleye geçilmesiyle haritadaki renklerin önemi de artmış durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı sonrasında basın mensuplarının mutant virüs ve kısıtlamalarla ilgili sorusuna yanıt vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Değerli arkadaşlar, mutasyonun inişli çıkışlı görüntüleri karar almada zorluyor, bide de son zamanda böyle bir sıkıntı var, biz tüm şartları zorlayarak yine de mümkün olduğunca şartları zorlayacağız, aldığımız kararı koruyacağız, neticede zorlanırsak, ister istemez, vatandaşımızın sağlığı için süreci devam ettireceğiz." diye konuşmuştu. Bugün akşam saatlerinde Sağlık Bakanı Koca'nın yayımlayacağı yeni harita ile hangi illerde pazar günü kısıtlamalarının olup, hangilerinde kaldırılacağı da netleşmiş olacak. 

GÜNCEL RİSK HARİTASI

CUMHURBAŞKANI ERDOAĞAN 10 MART'TA RİSK HARİTASININ GÜNCELLENECEĞİNİ ŞU SÖZLERLE AÇIKLAMIŞTI: