Restoranlar ve Oteller için Açılış Tarihi Netleşiyor

Sabah gazeesi'nden Betül Alakent, otel ve restoranların açılışına ilişkişn çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kontrollü sosyal yaşam dönemine girilişin ardından bir çok işletme bugün itibariyle kapılarını açtı.

Restoranlar ve Oteller için Açılış Tarihi Netleşiyor

Berberler ve AVM'lerde yoğunluk görülmeye başlanırken, restoranlar ve oteller için de açılış sürecine ilişkin çalışmalara hız verildi. Önümüzdeki hafta içerisinde belli olması beklenen hijyen kurallarını sağlayan oteller ve restoranlar 27 Mayıs'ta kapılarını müşterilerine açabilecekler. 21 Mart'ta İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanan ve sadece paket servis yapabilen restoranlar yeniden hizmet alabilecekler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sertifikasyon programı hazırlandı. Yeme içme sektöründe verilecek sertifikayı alan işletmeler Bakanlığın sitesinden ilan edilecek. Sertifikasyona göre restoranlarda masalar arası en az 1.5 metre , sandalyeler arasında 60 cm mesafe olacak. Yemek masaları ve mobilyaları, masa üstü ekipmanlar her müşterinin ardından alkol bazlı ürünler ile temizlenecek. Masa üzerinde tek kullanımlık baharat ve şekerlikler olacak. Mutfaklarda temizlik protokolü uygulanacak ve düzenli kayıt sağlanacak. Gıda girdi, kabul, hazırlık ve işlemenin yanı sıra servis-sunum proses basamaklarına istinaden uygulanması gereken gıda güvenliği gereklilikleri Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca tanımlanacak. Her gün numune alınacak ve incelemeye tabi tutulacak.

Personel koruyucu kıyafet kullanacak, her gün ateş ölçümünden geçecek.