Restoranlar, Lokantalar, Kafeler, Kıraathaneler için O Tarih Bekleniyor

Koronavirüs salgınında 60 bin vaka sayıları ile 400'ün üzerinde vefatın ardından alınan tam kapanma süreci 17 Mayıs'ta sona erdi. Kademeli normalleşmenin ilk etabında açılan iş yerleri arasında yer almayan kafe , restoran, lokanta, kıraathane gibi iş yerlerinin ne zaman açılacağı merak konusu haline geldi. Peki Kahvehaneler, restoranlar, kafe ve lokantalar ne zaman açılacak?

Restoranlar, Lokantalar, Kafeler, Kıraathaneler için O Tarih Bekleniyor

Uznanlar, koronavirüs pandemisinde aşılama sürecinin çok önemli olduğuna dikkat çekerken, azalan vaka sayıları, artan aşılama ile birlikte kafe ve restoranların açık alanlarda hizmet vermeye başlayabileceği, kıraathaneler için ise daha önceki gibi oyun kısıtlamalarıyla açılış iznini verebileceğini belirtiyor.

Koronavirüsten öncesine dönüş için ise henüz erken. Aşılama sürecinde belirli bir seviyeye gelindikten sonra kademeli olarak ilgili iş yerlerinin tedbirlerle açılabileceği, fakat koronavirüs salgını öncesi için henüz bir tarihin net olarak verilemeyeceği belirtiliyor.

Mutasyon riskleri her zaman var! İngiltere ve Hindistan kaynaklı mutasyonlar tüm dünyada koronavirüsün mutasyon tehlikesinin yeniden gözden geçirilmesine neden oldu.

Aşılamanın hızlıca yapılmaması ya da bazı ülkelerin aşılamada geri kalmasının dahi tüm senaryoları yok edebileceği ve salgında başa dönülebileceği belirtiliyor.

Bazı ülkelerde Açık Alanlara İzin Çıkmaya Başladı

ABD, Fransa, İngiltere gibi ülkelerde açık alanlar için izinler çıkmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde kısıtlamaları kademeli olarak kaldırmaya başlayan Fransa'da lokanta, restoran , kafe gibi işletmelerin açık alanlarına izin çıkarken, ABD'de açık alanda maske kısıtlaması sonlandırıldı.

Polonya gibi bazı ülkelerde ise bar ve benzeri eğlence merkezleri açık alanlarla kısıtlı kalmak kaydıyla açılmaya başladı.