Restoran ve Kafelere Ramazan Ayı Ayarı Geliyor: "Bayrama Kadar..."

Kafe ve restoranlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Gazeteci Candaş Tolga Işık, kafe ve restoranlara Ramazan ayı ayarı geleceğini söyledi.

Restoran ve Kafelere Ramazan Ayı Ayarı Geliyor: "Bayrama Kadar..."

Restoran ve kafelerle ilgili son dakika açıklaması.

1 Mart tarihinde kontrollü normalleşme kararı alındı ve iller 4 gruba ayrılarak kısıtlamalar kaldırılmaya başlandı. Kaldırılan kısıtlamaların başında sokağa çıkma yasağı ve restoran ile kafeler vardı. 

Daha önce gel al ve paket servis şeklinde hizmet veren lokanta ile kafeler MArt ayının başında açıldı ve yüzde 50 kapasite ile müşteri kabul edilmeye başlandı.

VAKA SAYILARI ARTIYOR

Kısıtlamaların kaldırıldığı ilk gün 11 bin civarında olan koronavirüs vaka sayısı dün 14 bin 900'ün üzerine çıktı. Vakaların artması ile birlikte kısıtlamaların yeniden gelebileceği konuşulurken Gazeteci Candaş Tolga Işık bir son dakika açıklamasında bulundu.

Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Gazeteci Tolga Işık, restoran ve kafelerin yüzde 50 kuralına uymadıkları, bu nedenle ilk kabinede lokanta ve kafeler için yeni karar alınabileceğini söyleyerek, "Restoran, kafe, vb... denetimlerinde büyük oranda yüzde 50 kapasite kuralına uyulmadığı tespit edilidi. Muhtemelen ilk Kabine toplantısında bu durum il bazında hasta sayılarıyla gündeme gelecek ve Ramazan ayı sonuna kadar yine sadece paket-siparişe dönülmesi değerlendirilecek!" dedi.

Sizce lokanta ve kafeler yeniden kapatılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

RAMAZAN AYI ve RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?