Ramazana İyi Haberle Girdik: Bir Şehrimizde Korona Vakası Kalmadı

Son dakika haberi: Tunceli 'den koronavirüs ile ilgili sevindiren haber geldi. Yapılan açıklamada son hastanın da taburcu olduğu ve şehirde koronalı hasta sayısının kalmadığına yer verildi.

Ramazana İyi Haberle Girdik: Bir Şehrimizde Korona Vakası Kalmadı

Tunceli 'den son dakika haberi: Korona vakası kalmadı.

Türm Türkiye 'de korona vakası olması sonrası Bakan Fahrettin Koca , il il korona vaka sayılarını açıklamıştı. Bu açıklama sonrası ilk sevindiren haber Tunceli 'den geldi. Edinilen bilgilere göre Tunceli 'de son hastanın da iyileşmesi ve taburcu olmasının ardından koronalı hasta sayısı kalmadığına yer verildi. 

Tunceli'de koronavirüs testi pozitif çıkan ve tedavisi tamamlanan 8 hasta taburcu edildi. Böylelikle kentte korona vakası kalmadı.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Şu ana kadar Tunceli'de tespit edilen 8 pozitif vakamızdan 7 hastamız önceki hafta taburcu olmuşlardı. Az önce kalan E.D. (27) adlı hastamız da taburcu oldu. Böylece iyileşip taburcu olan hasta sayımız 8 oldu. Şükürler olsun. Başhekimimiz nezdinde sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyoruz." denildi.

Valiliğin Twitter hesabından konu hakkında yapılan açıklamada, son hastanın taburcu edildiği ana ait görüntülere yer verildi.

İşte o görüntüler:

İldeki tekstil fabrikalarında 200 bin maske üretilerek, vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Tunceli Valisi Tuncay Sonel, şehir merkezinde bizzat maske dağıtarak vatandaşların alması gereken önlemleri anlattı.

Tunceli'deki 190 yataklı iki otel, 1 Haziran'a kadar sağlık çalışanlarına ücretsiz şekilde tahsis edildi. Sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu yüksek tutmak için çalışmalar yapıldı.

Tuncay Sonel, 2016'nın Haziran ayında yayınlanan kararname ile Tunceli Valisi olarak atandı. Vatandaşlarla yakın diyalog içinde olması ile bilinen Sonel Tunceli'de yapılan yatırımlarla da adından söz ettirdi. Sonel daha önce de 1997-1999 Ankara-Güdül, 1999-2001 Gümüşhane-Köse, 2001-2005 Kırklareli-Vize,2005-2008 Şanlıurfa-Birecik, 2008-2012 Trabzon-Of, 2012-2015 Konya-Seydişehir, 2015-2016 Balıkesir-Bandırma Kaymakamı ve 20 Aralık 2016-28 Haziran 2017 tarihleri arasında Kadıköy Kaymakamı olarak görev yaptı.