Ramazan Bayramı Tedbirleri Açıklanıyor! İçişleri Bakanı Soylu: 24'üne Kadar Sürecek...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sond akika açıklaamları geldi.

Ramazan Bayramı Tedbirleri Açıklanıyor!  İçişleri Bakanı Soylu: 24'üne Kadar Sürecek...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları şu şekidle:

Kontrol noktalarında, şehirlerarası kontrol noktalarında emniyet güçlerimiz ciddi bir denetim ortaya koydular. Şehirler arası yollarda seyahat belgelerini kontrol etitk. 2 Milyonun üzerinde başvuru oldu, bunlardan 945 bine izin verildi. Önümüzdeki günlerde bu sistemin aynı şekilde devam edebilmesi için gayretimiz sürecek. Size bir rakam daha vermek isterim. 

Şehirlararası trafikteki, yolcu taşımadaki durum nedir? 29-30 Nisan 2021 tarihinde 5 bin 471 sefer yapıldı, yolcu sayısı da 159 bin 550 idi, bu ne demektir, tam kısıtlamanın başladığı olduğu günde, peki şimdiki sefer sayısı kaç, 1390 bayram öncesi, yolcu sayısı da 22 bin 800 oldu. Gerek toplu taşımada, gerekse şehirlerarası taşımada mobilizasyonu olabildiğince daraltmaya çalışan , denetim imkanına kavuşturan bir anlayışı 30 Nisan'dan başlayarak bugüne kadar becerebilme, gayret edebilme, sonuca ulaştırabilme adımlarımızda bir aksaklık olmadığını aziz milletimize  ifade etmek isterim. 

Önümüzdeki günlerdeki tedbirler bizim için önemlidir. Şehirler arası kontrol noktası olarak 1167 olacak. 16 bin 669 kolluk personeli görev yapacak. Şehir içi kontrol noktalarında 6 bin 84 şehir içi kontrol noktası, 79 bin 209 personelimiz burada görev yapacak. Yine, 7-24 esasına göre, gerek yürüyerek gerekse de özellikle motorize ve yaya ekipler marifetiyle 13 938 ekip, 78 bin 230 kolluk personeli de bu tip denetimleri yapacak. Toplamda tüm bayram süresince , bayramdan sonraki Pazarın sonuna kadar 17'sinden başlayıp 24'üne kadar 174 bin 178 personel şehirlerarası yollardaki denetimlerde, şehir içi denetimlerde, şehir içi motorize denetimlerde görev alacaklar. 

Vatandaşlarımızdan ricamızdır, bayramı çekirdek aile olarak kutlamanızı rica ediyorum.

Sizden bir fedakarlık daha istedik. Mezarlık ve kabristanlıklarla alakalı, ona da ayak uydurdunuz. 

Eğer bayramda meseleyi aynen kurallara uyacak şekilde değerlendirebilirsek, bayramın sonunda Allah nasip ederse fedakarlıkların karşılığını görebileceğimiz kontrollü normalleşmeye adım atabileceğimiz netice olacak. Bunu milletimiz çok hak etti. Yine bir duyuruyu daha yapmak isterim. Özellikle 16 Mayıs ile 23 Mayıs arasında, biraz önce söyledim Pazar Gecesinden başlayıp önümüzdeki Pazar gecesine kadar olan süreçte trafikle ilgili de bir genelge yayınladık. Trafik ekiplerimizin neler yapacağını belirten genelge yayınladık.

DETAYLAR GELİYOR