Ramazan Ayında Uygulanacak Kısıtlamalar

Koronavirüs pandemisinde vaka ve ölü sayılarındaki artışın ardından yeni tedbir kararları art arda gelirken, önümüzdeki günlerde kısıtlamalara ilavelerin gelebileceği belirtiliyor.

Ramazan Ayında Uygulanacak Kısıtlamalar

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bugün katıldığı canlı yayında , Ramazan ayında alınan tedbirlere ilave tedbirlerin Pazartesi günü açıklanabileceğini belirtti.

Peki hali hazırda ilan edilen tedbirler neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ülkemizde artan vakaların önüne geçilebilmesi amacıyla Ramazan ayında Türkiye genelinde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının hayata geçirileceğini, hafta içi tüm şehirlerimizde 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağını ilan etmişti. Restoran, Kafe, Lokantaların Ramazan ayı boyunca kapalı olacağını ve sadece paket servis verilebileceğini ilan eden Erdoğan, ülke genelinde sahur ve toplu iftar programlarının da tedbirler kapsamında yapılamayacağını söyledi.

Teravih namazlarıyla ilgili karar da geçtiğimiz gün Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş tarafından açıklandı. Diyanet İşleri Başkanı , teravih namazlarının camilerde kılınmayacağını bildirdi. Yasaklı günlerde marketler, kasap ve manav, kuruyemiş gibi işletmeler 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verebilecekler. fırın, Ekmek ve unlu mamul satan yerler kısıtlamaların olduğu günlerde açık tutulacak.