Ramazan Ayında Tam Kapanma mı Geliyor?

Türkiye genelinde vaka sayısındaki rekorların ve ölü sayısının yükselmesiniin ardından uzmanlar, Ramazan ayında esnaf ve vatandaşlara destek verilerek tam kapanma yolunun seçilmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Ramazan Ayında Tam Kapanma mı Geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı 'Ramazan ayı' vurgularının ardından kısıtlamaların Ramazan Ayında artabileceği, Bayram sonrasında ise normalleşme sürecinin yeniden başlatılabileceği yorumlarını da beraberinde getirdi. Artan vaka sayıları, hastanelerdeki doluluk ve sağlık personelinin iş yükünün artmasının yanı sıra, ölü sayılarının da büyük endişe verecek şekle gelmesinin ardından vatandaşların bir kısmı tam kapanma çağrısında bulunurken, dün sosyal medyada 'Tam kapanma isteyen vatan hainidir' başlıklı bir hashtag çalışması başlatıldı.

Hali hazırda zor günler geçiren esnafın bir tam kapanmada destek almaması durumunda büyük sorunlar yaşayabileceğine vurgu yapılırken , diğer yandan aynı hashtag kampanyasına tam kapanma isteyenlerin de yazdığı görüldü. Dün açıklanan veriler son zamanların en yüksek vaka sayılarını ortaya koyarken, Avrupa'da birinci sıraya yükselen Türkiye, nüfusuna göre dünya sıralamasında da vaka sayısı bakımından en üst sıralarda yer alıyor.