PTT Corona Nedeniyle Kapatılacak mı? Tedbirler Açıklandı Cumartesi Detayı...

PTT 'den bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada PTT 'de corona virüs tedbirlerine yer verildi. İşte PTT 'de corona tedbirleri.

PTT Corona Nedeniyle Kapatılacak mı? Tedbirler Açıklandı Cumartesi Detayı...

PTT kapatılacak mı? Coronavirüs nedeniyle hangi işlemler yapılacak?

PTT 'den bir yazılı açıklama yapıldı. PTT resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada , corona pandemisi nedeniyle alınan önlemler, yapılacak işlemlere yer verildi. 

"Savaşta, salgında ya da afette 180 yıldır Türk Milletinin yanında yer alarak güvenilir hizmet sunan PTT AŞ, son dönemde dünyada yayılan koronavirüse karşı tüm tedbirleri alıyor." ifadeleri ile başlayan yazılı açıklamada, "Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), posta, kargo, lojistik, sigortacılık ve bankacılık gibi birçok farklı alanda Türkiye'nin her yerinde güvenilir, hızlı ve kaliteli hizmeti, 180 yıldır vatandaşları ile buluşturuyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında öncelikle vatandaşın sağlığı anlayışıyla yola çıkan şirket, dağıtım araçlarını, iş yerlerini, servis araçlarını ve müşterilerin temas edebileceği alanları büyük bir özenle dezenfekte etti." denildi. 

PARA ÇEKME LİMİTİ ARTTI

PTT 'den yapılan açıklamada "PTT ayrıca, müşterilerin ve personelin sağlığı için koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında günlük para çekme limitini 3 bin TL'ye yükseltti. Müşteriler paralarını, yaygın PTT ATM'lerinden ve kamu ortak ATM'lerinden kolaylıkla çekebilecek." denildi. 

CUMARTESİ SADECE...

PTT'den yapılan açıklamaya göre, çalışanların sağlığının korunması ve hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesi açısından; ikinci bir duyuruya kadar cumartesi günleri hızlı tebligat, telgraf, posta kargosu/kargo,kapsamında pasaport bulunan nitelikli gönderilerin dağıtım hizmeti verilecek,   tebligat, APS Kurye (pasaport hariç), kayıtlı posta gönderileri ile kayıtsız posta  gönderilerinin dağıtım hizmeti ise verilmeyecek.  Kargomat cihazı bulunan illerde ihbarlı gönderilerden alıcı telefon numarası bulunanların kargomat cihazına konulmasına özen gösterilecek.

PERSONEL

Çalışanlarının ve vatandaşın sağlığını korumak için tedbiri elden bırakmamak adına büyük bir özveriyle çalışan PTT, personelini koronavirüs ile ilgili bilgilendirerek, personelin bilinçli bir şekilde hareket etmelerini sağladı. Vatandaşa verilen hizmetin aksamaması için ilk günden itibaren önlemlerini alan PTT, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tüm kurallara çalışanlarının ve vatandaşın uymasının önemine dikkati çekti. PTT tarafından bu doğrultuda, virüsün yayılmaması için sosyal temasın en aza indirilmesi gerektiği açıklamaları yapılarak, vatandaşın tüm kamu kurum ve kuruluşlarının verdiği olağanüstü mücadeleye katkı sunması gerektiği vurgulandı.​

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA