Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan Tepki: Aylardır Söylüyorduk, Tüm Ülkeye Yayıldı...

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs varyantları nedeniyle karantina sürelerinde yapılan düzenlemeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan Tepki: Aylardır Söylüyorduk, Tüm Ülkeye Yayıldı...

Varyant yayılımına daha önce dikkat çektiklerini fakat uyarıların ciddiye alınmadığını belirten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bunun sonucunun varyantın ülkeye yayılımı olarak görüldüğünü söyledi.

Güvenli mesafe konusunda da uyarılarda bulunduklarını kaydeden Prof Dr. Ceyhan, güvenli mesafenin rehberlerde en az 2 metre olarak güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal medya hesabından Sağlık Bakanlığı'nın rehber güncellemesine ilişkin haberleri paylaşarak bir not ekleyen Prof. Dr. Ceyhan notunda şu ifadeleri kullandı: Aylardır “mutant virus daha uzun süre bulaşıyor”, karantina süresini 14 güne çıkarmalıyız”diyoruz. Gecikmek mutant virusun tüm ülkeye yayılmasına neden oldu. Bari aylardır söylediğimiz diğer değişikliği gecikmeden yapalım, güvenli mesafeyi rehberlerde 2 metreye çıkaralım.