Prof. Dr. Mehmet Ceyhan , Tarih Vererek Duyurdu! "Koronavirüs Pandemisinde Rahatlama Dönemi ne zaman?"

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan ve milyonlarca insanın ölümü, milyonlarca insanın hastanelerde can çekişmesi, milyonlarcasının da işsiz kalmasına neden olan koronavirüs salgınında tünelin sonundaki ışık görülmeye başlandı.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan , Tarih Vererek Duyurdu! "Koronavirüs Pandemisinde Rahatlama Dönemi ne zaman?"

Aşı tedarik sorununun da çözülmesiyle birlikte vatandaşlar maske ve mesafe gibi kısıtlamalardan ne zaman kurtulacaklarını merak ederken, koronavirüs salgını boyunca yaptığı açıklamalarla takdir de , tepki de toplayan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Kanal 7 ekranlarında katıldığı canlı yayında, kademeli normalleşme sürecinde rehavete kapılmamak gerektiğini, tedbirlerin zamanla gevşetilmesi gerektiğini söyledi.

Sayıların önlerinde olması nedeniyle tarih verilebileceğini belirten Prof. Dr. Ceyhan, "En iyi ihtimalle sonbahara en kötü ihtimalle yıl sonunda rahatlamış olacağız..Aşılamadan sonra vaka artışıyla ilgili dalgalanmalar olmayacak. Artık kendimizi aşılanmamış ülkelerden korumamamız gerekecek. İkinci doz aşıları yaptığımızda 'Bu işten kurtulduk' diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Maskelerin çıkması için henüz erken olduğunu belirten Prof. Dr. Ceyhan, ABD'deki maske ve mesafe kısıtlamalarının kaldırılmasını hatrırlatarak belirli bir vaka sayılarının altına inildiğinde belli şartlar altında maske zorunluluğunun kaldırılabileceğini söyledi.