Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: 14 Gün Tam Kapatmanın Zararları Daha Fazla Olabilir

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs önlemleri kapsamında 14 gün tam kapatma olacağı iddialarının ardından sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, 14 gün tam kapatmanın faydasından çok zararının olabileceğini, virüsün en fazla ev ortamında bulaştığını belirterek, 14 gün sonra vaka sayılarının katlanabileceği uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: 14 Gün Tam Kapatmanın Zararları Daha Fazla Olabilir

Kapatma yapılması durumunda bunun en az 28 gün olması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ceyhan, vaka çıkan evlere yönelik de izolasyon uygulaması yapılması gerektiğini belirtti.

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs pandemisinin kontrol altında olmadığını vurgulayarak dünkü paylaşımında, Günlük vaka sayısında azalmanın tek başına bir önemi yoktur. Önemli olan günlük iyileşen sayısının günlük vaka sayısının üzerine çıkması ve orada uzun süre tutulmasıdır.Şu anda salgın hala artış eğilimini sürdürmektedir. Çünkü hala vakaların sağlık sistemi üzerine etkisi artmaktadır ve bulaştırma potansiyeli olan kişi sayısı her gün bir öncekinden daha yüksektir" ifadelerini kullanmıştı.