Prof. Dr. Alpay Azap, Koronavirüs Bilim Kurulu'ndan İstifa Etti

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Azap'ın Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeliğinden istifa ettiği belirtildi.

Prof. Dr. Alpay Azap, Koronavirüs Bilim Kurulu'ndan İstifa Etti

Koronavirüs salgını sürecinde bilimsel danışma kurulu olarak Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Bilim Kurulu'nda ilk istifa geldi.

Birgün'de yer alan haberlere göre Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Azap'ın yürütmekte olduğu Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları derneği başkanlığı faaliyetlerine daha fazla zaman ayırmak amacıyla koronavirüs bilim kurulundan istifa ettiği kaydedildi.

Bilim Kurulu'nun resmi bir devlet görevi olmadığı için Azap'ın istifasını ve kuruldan ayrılmasına yönelik talebini Sağlık Bakanı'na bildirdiği ve kurulun iletişim kanallarından ayrıldığı belirtildi. Diğer yandan Prof. Dr. Alpay Azap'ın 2020'inin Ekim ayından bu yana Koronavirüs Bilim Kurulu toplantılarına katılmadığı belirtildi.