Pakistan'da Cemaatle Namaz Kılma Yasağı Kaldırıldı

Dünyanın en kalabalık ikinci müslüman nüfusuna sahip ülkesi Pakistan'da yeni tip koronavirüsün yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla alınan camilerde cemaatle namaz kılma yasağında düzenlemeye gidildi.

Pakistan'da Cemaatle Namaz Kılma Yasağı Kaldırıldı

Karar, Pakistan Cumhurbaşkanı Alvi'nin ülkedeki dini cemaatlerin liderleriyle yaptığı görüşmenin arıdndan alındı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, camilerde cemaatle kılınacak namazlarda, saflardaki kişilerin arasında mesafenin en az 2 metre olması şartının olacağı belirtilirken, ayrıca camilerin sık sık dezenfekte edilmesinin de getirilen şartlar arasında olduğu belirtildi.

Yine cemaatle namaz kılan müslümanların maske takması da zortunlu hale getirildi. Yeni tip koronavirüsün çıkış noktası Çin'e komşu olan Pakistan'da bugüne kadar 7 bin 600 vakası tespit edilirken, ülke genelindeki toplam can kaybı 143 olarak açıklandı.  Cemaatle namaz kısıtlamasını açıklayan Pakistan'da sık sık güvenlik güçleriyle camiye girmek isteyenler arasında arbede yaşanıyordu. Hafta başında bazı din adamları, dua etmenin kendileri için olmazsa olmaz bir durum olduğunu, izin verilmemesi durumunda yasağı ihlal edeceklerine yönelik devleti tehdit etmişti.