Özel Sektöre Esnek ve Dönüşümlü Çalışma İçin Açıklama

Özel sektör çalışanlarına esnek çalışma ile ilgili açıklama geldi. Bilim Kurulu üyesi, kamuya esnek çalışmanın , kalabalığı önlemek için getirildiğini , ancak park ve bahçelerde daha fazla kalabalık oluştuğunu söyledi.

Özel Sektöre Esnek ve Dönüşümlü Çalışma İçin Açıklama

Son dakika : Özel sektöre de esnek çalışma mı geliyor.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz bir son dakika açıklamasında bulundu. Kayıpmaz yaptığı açıklamada kamuda esnek çalışma sisteminin , hareketliliği azaltmak için getirildiğini söyledi. 

ÖZEL SEKTÖR İÇİN ESNEK ÇALIŞMA

Koronavirüs pandemisinin ilk Türkiye 'ye geldiği dönemde önce kamuya esnek çalışma sistemi gelmişti. Esnek çalışma daha sonra özel sektör için de geçerli oldu ve özel işyerlerinde esnek dönüşümlü çalışma sistemine geçildi.

Henüz özel sektörde esnek çalışma sistemi getirilmedi. Ancak Kayıpmaz açıklamasında  kamuda ve özel sektörde vakaların önlenmesi için uygulamaya konulan 'esnek mesainin' sosyalleşmek için bir fırsat olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Kayıpmaz, "Aslında genelgenin hedefi hareketliliği azaltmaktı. Bununla birlikte esnek çalışmayla birlikte sosyalliğin arttığını gözlemledik. Toplumun bir bölümü esnek mesaiyi sosyalleşmek için bir fırsat olarak gördü. Normalde hafta içi kalabalık olmayan park alanlarında daha fazla insan bir araya gelmeye başladı. Bazı kimseler, uzun zamandır görmediği arkadaş ve akrabalarını ziyaret için bu günleri tercih etti" diye konuştu.

Özel sektör için henüz esnek çalışma gelmedi. Ancak hareketliliğin azaltılması için özel sektöre de esnek çalışmanın getirilebileceği belirtiliyor. 

KALABALIKLARA UYARI

Ankara başta olmak üzere bazı illerde vaka sayılarının sürekli arttığına dikkat çeken Kayıpmaz, "Özellikle bu illerdeki insanlarımızdan ricamız, bir kısıtlama kararına ihtiyaç duymaksızın, arkadaş buluşması, doğum günü kutlaması, toplu ziyafetler, kabul günleri, piknikler gibi etkinliklerden uzak durmalarıdır" dedi.

ANKARA'DA VAKALAR NEDEN ARTTI?

Gazi Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Arhan dün yaptığı açıklamda yoğun bakım ünitelerinin yüzde 100 dolu olduğunu söyleyedi ve Kurban Bayramı sürecinde ve tatil döneminde kent dışına çıkanların Ankara'ya dönmesinin, vaka sayılarının artmasına yol açtığına dikkat çekerek, "Kurban Bayramı sonrası dönemde biz hastane olarak kademeli bir şekilde başvuran hasta talebine göre Kovid-19 servisi ve yoğun bakım kapasitemizi imkanlarımız ölçüsünde artırdık. Şu anda 3 yataklı servisimiz ve 3 yoğun bakım ünitemizle Kovid-19 sağlık hizmetini sürdürüyoruz, servis ve yoğun bakımlarımızda doluluk oranı yüzde 100. Bundan sonrasında Kovid-19 için daha fazla kapasite artırımında Kovid-19 olmayan hastalarımıza da sağlık hizmeti sunma zorunluluğumuz ve sağlık personeli kısıtlılığımız nedeniyle artırmakta çok zorlanıyoruz" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  || ANKARA