Oxford Üniversitesi'ndeki Aşı Çalışmalarından Kötü Haber: Bir Kişi Öldü

Koronavirüs aşısı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Oxford Üniversitesi 'nden gelen bilgilere göre gönüllü bir kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Oxford Üniversitesi'ndeki Aşı Çalışmalarından Kötü Haber: Bir Kişi Öldü

Aşıda kötü haber.

Koronavirüse karşı aşı geliştirme konusunda diğer ülkelerden önde olan İngiltere 'den bir son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Oxford Üniversitesi 'nde koronavirüs aşı denemelerine katılan Brezilyalı bir gönüllü kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Brezilya Sağlık Düzenleme Kurumu (Anvisa) bir son dakika açıklaması yaptı. Koronavirüs için devam eden aşı çalışmaları ile ilgili gelen açıklamada,  İngiltere 'de Oxford tarafından geliştirilen yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısının 3. faz klinik deneme aşamasına gönüllü olarak katılan Brezilyalı bir  kişinin aşı sonrası hayatını kaybettiği bildirildi.

GİZLİLİK VAR: ÖLÜM SEBEBİ AÇIKLANMADI

28 yaşında olduğu öğrenilen aşı gönüllüsünün , neden hayatını kaybettiği konusunda bir açıklama yapılmadı.  hayatını kaybettiği bildirildi. Hayatını kaybeden gönüllünün 28 yaşında olduğu belirtilirken, ölüm nedenine yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı. Gizlilik gerekçesiyle daha fazla detay verilmeyeceği  bildirildi ve çalışmaların yeniden gözden geçirileceği bildirildi. 

BREZİLYA BASINI , NEDENİNİ YAZDI

Brezilya basınının son dakika olarak aktardığı bilgiye göre, 28 yaşındaki gönüllünün ölüm nedeninin "Covid-19'dan kaynaklanan komplikasyonlar" olduğuna yer verildi.

Söz konusu Covid-19 aşısı, Oxford Üniversitesi tarafından İngiliz-İsveç çokuluslu ilaç devi AstraZeneca ile ortaklaşa geliştiriliyor. Aşı şu anda Brezilya, İngiltere, Hindistan ve Güney Afrika'da klinik deneylerin üçüncü aşamasında.

DAHA ÖNCE DURDURULMUŞTU

Oxford Üniversitesi 'nde devam eden aşı çalışmaları , geçtiğimiz ay bazı yan etkiler nedeniyle durdurulmuştu. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA