Omicron’dan Sonra Yeni Varyant Korkutuyor. Daha Bulaşıcı.

Omicron'un alt varyantı olarak ocak ayında ortaya çıkan BA.2 varyantı hızlı bir şekilde yayılıyor, 40'dan fazla ülkede rastlandığı belirtilen varyant için korkutan açıklama Danimarka’dan geldi

Omicron’dan Sonra Yeni Varyant Korkutuyor. Daha Bulaşıcı.

Bilim adamları BA.2 varyantının geçen hafta itibariyle 40 ülkede görüldüğünü belirtmişti. Varyantın en yoğun görüldüğü ülke olan Danimarka'dan korkutan bir açıklama geldi. Danimarka Sağlık Bakanı Magnus Heunicke, Omicron'un BA.2 alt varyantının BA.1 tipinden daha bulaşıcı olduğunu söyledi.

‘’Filmi başa saracak’’

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, bugün yaptığı açıklamada BA.2 varyantı ile ilgili olarak “Türkiye’de ‘Omicron’ pikinden sonra ikinci ‘BA.2’ piki görebiliriz. ‘BA.2’ varyantının gündeme gelmesi, filmi başa saracak. Bu durum, bazı hesapları yeniden yapmamız gerektiğini düşündürüyor” ifadelerinde bulunmuştu.

‘’Daha bulaşıcı’’

Yeni varyantın en çok görüldüğü Danimarka’da Sağlık Bakanı Magnus Heunicke, bir basın toplantısında, “BA.2 varyantının daha fazla hastalığa neden olduğuna dair bir kanıt yok, ancak daha bulaşıcı olduğunu düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.