Ölümcül Varyant Meclise Sıçradı! İki Milletvekilinin Danışmanları Karantinaya Alındı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Delta varyantı görüldü.

Ölümcül Varyant Meclise Sıçradı! İki Milletvekilinin Danışmanları Karantinaya Alındı

Milliyetçi Hareket Partisi ve CHP’de milletvekili danışmanlığı yapan iki kişide, delta varyantı görüldüğü, ilgili meclis personelinin 14 gün boyunca karantinada kalmaları istendi.

Koronavirüste delta varyantı paniği tüm dünyaya sıçrarken, mecliste de delta varyantı görüldü.

CHP ve MHP’li iki milletvekilinin danışmanlarında delta varyantı görülürken, bu personelin tedbirler kapsamında karantinada kalmaları istendi.

Bakan Koca, delta varyantının Türkiye genelinde 14 ilde toplam 134 kişide tespit edildiğini söylemişti.

Sağlık Bakanı, dünkü bilim kurulu toplantısının ardından şu ifadeleri kullandı:

Delta varyantıyla ilgili şu ana kadar sekansı yapılmış olan, adı konan 134 vakamız oldu. Toplam 16 ilimizde görüldü. Giderek illerdeki dağılımı artmaya başladı. Yoğunluklu olarak da İstanbul'da görüldü. İstanbul'da 82 vaka, Düzce'de 18, Van'da 8, Ankara'da 4, İzmir'de 3, diğer illerimizde 1-2 olmak üzere toplam 16 ilimizde görüldü. 

Ülkemizde çok ciddi oranın olmadığını bilmiyoruz ama artabileceğinden şüphe ediyoruz. Aşıların bu varyanta da etkili olduğunu biliyoruz. Etkili olan aşıları erken dönemde bir an önce yapılmasının önemiyle birlikte biz 2 dozda delta varyantına daha güçlü bir etkinin olduğunu da biliyoruz. Önümüzdeki süreçte 18 yaşa kadar indirdiğimiz bu dönemde aşının tedarikiyle birlikte muhtemel 6 haftalık süreyi daha erkene de, 4 haftaya da çekebiliriz. 

Önümüzdeki haftalar bunu netleştirmiş oluruz. Tamamen 18 yaşa kadar vatandaşımızın en az bir kere aşılanmasını sağlamak birinci hedefimiz. İkincisi de hızla ikinci aşılarını vatandaşlarımızı bir an önce yapmak. Dolayısıyla delta varyantına karşı etkisini oluşturmak istiyoruz.