Okullarla İlgili Durum Netleşti! Yıl Sonuna Kadar Uzaktan Eğitim Yapılacak

16 Kasım itibariyle ara tatile giren eğitim ve öğretimde yıl sonuna kadar eğitim uzaktan eğitim yöntemiyle sürdürülecek.

Okullarla İlgili Durum Netleşti! Yıl Sonuna Kadar Uzaktan Eğitim Yapılacak

Açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kabine toplantısının ardından geldi. Koronavirüsle mücadelede yeni tedbirleri düzenlediği basın toplantısı ile duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ara tatile giren okulların yıl sonuna kadar eğitim öğretime uzaktan eğitim ile devam edeceğini ilan etti. 65 yaş üstü için belirli saatlerde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının 20 yaş altı için de hayata geçirileceğini ilan eden Erdoğan, Restoran ve cafelerde sadece paket satışın mümkün olacağını, Kıraathanelerin kapatılacağını , berber, avm vb. alanların da sabah saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında hizmet vereceğini açıkladı.

Erdoğan, "Hafta sonları saat 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Ara tatilde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online sürdürülecek, 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da uygulanacak. AVM, Market, Berber ve Kuaförler gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 ile sınırlanacak. Restoran ve cafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek. Kıraathanelerin faaliyetlerine bir süre ara verilecek. Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanacak. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek. Şehirlerimizin ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek. İl Hıfzıssıhha Kurulları bu sınırlarmayı genişletebilecek. Kamu ve özel sektördeki esnek çalışma sürelerine uygulamasına hassasiyet gösterilecek. Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde yer alacak. Hep birlikte fedakarlık yaparak bu salgın müsibetinden gelerek, sağlıklı ve huzurlu şekilde geleceğe bakacağız." diye konuştu.