Okulların Açılışıyla İlgili Yeni Karar! Valiliklere Yetki Verildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim öğretim kurumlarının açılmasına ilişkin yönetmelikte düzenlemeye gidildi. İlgili düzenlemeye göre, 1-4'üncü sınıflarda öğrenci sayısının 10'un altına düşmesi durumunda, ulaşım şartlarının elverişsiz olması veya velilerin çocuklarının taşıma yoluyla eğitime katılmalarını istememeleri durumunda, Valilik kararınca bakanlık tarafından ilkokulların açık kalması sağlanabilecek.

Okulların Açılışıyla İlgili Yeni Karar! Valiliklere Yetki Verildi

Bu durum hariç toplam öğrecni sayısının okul öncesi ve ilkokullarda 10, ortaokullarda, imam hatip ortaokullarında ve yatılı bölge okullarında 30, ortaöğretim kurumlarında 40'ın altına düşmesi halindeyse kurum kapatılacak.

Ortaokul ve imam hatip ortaokulu açılabilmesi için en fazla 32 derslik, 5'incii sınıfta ise en az 15 ya da 30 öğrenci, fen dersliği, görsel sanatlar atlöyesi ya da müzik dersliği, teknoloji ve tasarım atölyesi ile spor ya da drama salonu bulundurması gerekecek. Yeni binalarda kurum açma işlemlerinde, binanın eğitim ve öğretim açısından teklif edilen kurumun özelliğine uygunluğu için valilikçe görevlendirilen kişiler tarafından incelemeye göre geçici belge, plan değişikliği izni vb. verilebilecek. Bu belgelerin örneği valilikler tarafından MEB'e gönderilecek.