Okullarda Maske Zorunluluğu Kalktı Mı Bakan Koca Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maske zorunluluğunun kalktığına dair paylaşımı sonrası okullarda maske yasağı kalktı mı konusundaki karışıklığa Bakan Koca cevap verdi.

Okullarda Maske Zorunluluğu Kalktı Mı Bakan Koca Açıkladı

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası kapalı mekanlarda maske zorunluluğunun kalktığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sadece toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında maske kullanımının devam edeceğini duyurmuştu. Okullarda maske yasağının kalkıp kalkmadığını araştıran onbinlerce vatandaşın sorularına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan son dakika açıklaması geldi.

Okullarda Maske Mecburiyeti Kalktı

Bakan Koca sosyal medya hesabından paylaşım yaparak konuya netlik kazandırdı. Açıklamada "Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2 bin 604 olan vaka sayısından bu belli" diyerek kafa karışıklığını ortadan kaldırdı.

Üniversitelerde de Maske Yasağı Kalktı

Üniversitelerde de maske yasağının kalktığını duyurun YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bilim Kurulumuzun önerisi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları doğrultusunda tüm yükseköğretim kurumlarında kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırılmıştır. Maskesiz bu yeni dönemde tüm öğrencilerimize sağlık ve başarılar diliyorum" açıklamasını yaptı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /