Öğretmenlere Aşı Uygulaması Başladı: İşte Covid 19 Aşı Randevu Alma Yolu

Önce sağlık personelleri, daha sonra 85 ve 75 yaş üstü ile 65 yaş üstüne koronavirüs aşısının yapılmasının ardından sıra öğretmenlere geldi. Öğretmenler için aşı uygulaması başladı.

Öğretmenlere Aşı Uygulaması Başladı: İşte Covid 19 Aşı Randevu Alma Yolu

Son dakika : Öğretmenlere de aşı sırası geldi. İşte aşı randevusu alma.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk Çorum'da öğretmenlere aşı uygulamasının ilk programına katıldı ve burada koronavirüs aşısını oldu. 

1 Mart tarihinde ilkokullarda ve 8 ile 12'nci sınıflarda yüz yüze eğitime başlanacak olması nedeniyle öğretmenlere aşı uygulamasına başlandı. Türkiye genelinde 1 milyon 249 bin öğretmen ve eğitim personeline aşı uygulaması yapılacak. 

LİSTELER İLETİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada aşı olacak personellerin listelerinin Sağlık Bakanlığı'na geçtiğimiz hafta gönderildiği ve listelerin randevu sistemine yüklendiği, öğretmenlerin randevu alarak istediği sağlık kuruluşunda aşı olabileceği aktarıldı. 

RANDEVU NASIL ALINIR?

Randevu iki şekilde alınıyor. Ya 182 'yi arayacaksınız ya da MHRS sistemi üzerinden randevu sistemine giriş yaparak coronavirüs aşısı için randevunuzu alacaksınız. MHRS üzerinden randevu almak için MHRS'nin mobil uygulamasını indirebilirsiniz.