ODTÜ, Yerli Aşı İçin Başvuru Yaptı

Son dakika haberi: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mayda Gürsel, yerli aşı için başvuru yaptıklarını söyledi.

ODTÜ, Yerli Aşı İçin Başvuru Yaptı

Bilim insanı ve girişimci kadınlar, TÜBİTAK tarafından online olarak düzenlenen Bilimde Kadının Sesi adlı panelde konuştu.

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'ın ev sahipliğinde düzenlenen panele, ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mayda Gürsel aşı hakkında önemli bir son dakika açıklamasında bulundu. Gürsel açıklamasında, Covid 19 Türkiye Platformu çatısında yerli bir ilaç firmasıyla aşı geliştirdiklerini söyleyerek, "Yerli aşılar için TÜBİTAK İlaç Platformu altında çalışan bir grup olarak 1 yıldır genç araştırmacılarımızla gece gündüz büyük mücadeleler verdik. Bugün benim için çok büyük bir anlam ifade ediyor. Çünkü bizim grubumuzun TİTCK'ya başvurusunu tamamladık. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe denk gelmesi beni çok duygulandırdı. İnşallah başvurumuz kabul görürse çok yakın zamanda insan klinik çalışmalarına başlamayı ümit ediyoruz. Faz 1'in başlaması TİTCK'nın değerlendirmesine kalmış bir süreç. Sonucu biz de heyecanla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.