O Vatandaşlara da Korona Testi Yapılacak: Bu Belirtilere Dikkat

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara dikkat çeken bir açıklamada bulundu ve "Önce riskli ülkelerden, ardından tüm yurt dışından gelenlere test yapılması için karar alındı. Yeni aşamada ateşiniz, öksürüğünüz ve nefes darlığınız var ve burnunuz akmıyorsa sizde virüs olabilir. Bu kategorideki herkese test yapılacak. 20 gün içerisinde test sayısı çok yükseklere çıkacak" dedi.

O Vatandaşlara da Korona Testi Yapılacak: Bu Belirtilere Dikkat

Son dakika haberi: Korona virüs tahlilleri ile ilgili açıklma geldi.

Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içinde tüm dünyaya yayılan corona virüsle ilgili mücadele , Türkiye 'de tam gaz devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , dün yaptığı açıklamada Türkiye 'de 37 kişinin virüsten dolayı yaşamını yitirdiğini , 1529 vakanın olduğunu söyledi. 

TOPLAM TEST SAYISI

Şimdiye kadar 25 bin kişiye corona testi yapıldı. "Türkiye'deçok sayıda kit olmasına rağmen neden az kişiye test yapılıyor?" eleştirileri sonrası  açıklama yapan ve konya açıklık getiren Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, ilk koronavirüs vakasının 11 Mart'ta görüldüğünün altını çizerek 12 günlük süre içerisinde yapılan test sayısının az olmadığını söyledi. 

RİSK GRUBUNDA OLAN HERKESE TEST

Kara yaptığı açıklamada, risk grubunda olan herkese test yapacaklarını söyleyerek, "Biz ilk süreçte Çin'den gelenlere bu testleri uyguladık. İran ve Avrupa ülkelerini de buna dahil ettik. En son aşamada ateşi ve öksürüğü varsa yurt dışından gelen herkese test yapma kararı aldık" dedi

O VATANDAŞLARA DA TEST YAPILACAK: SAYI ÇOK ARTACAK

20 gün içinde test sayısının artacağını söyleyerek sözlerini sürdüren Kara, "Bilim Kurulunun artık vaka tanım önerisi şöyle: Ateşiniz, öksürüğünüz ve nefes darlığınız var ve burnunuz akmıyorsa sizde virüs olabilir. Bu kategorideki herkese test yapılsın dedik, önümüzdeki günlerde sayı çok yukarıya çıkacak. Bu aynı zamanda vaka çok olduğu için test yapılıyor anlamına gelmesin." ifadelerini kullandı.

Devletin üzerine düşen görevleri yaptığını söyleyen Kara, vatandaşların da üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyleyerek,  "Kendi aramızdaki sosyal mesafeyi, toplu yaşam alanlarında, bulunduğumuz yerlerde, başka insanların bulunduğu yerlerde 1 metrelik mesafeyi korumamız lazım. Mümkün olduğu kadar evden çıkmamamız lazım. Özellikle yurt dışından geldiysek 14 gün evde kalmamız, en az kişiyle temas etmemiz, dışarıya da mümkün olduğu kadar çıkmamamız gerekiyor. Çıkacaksak da maske takarak çıkmamamız lazım" dedi.

NET TEDAVİSİ YOK

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan yaptığı açıklamada, coronanın net bir tedavisinin olmadığını söyleyerek, 

başka bir viral hastalıklarda kullanılan ilaçların tedavide kullanıldığını ifade etti.

Sıtma ve romatizmada kullanılan bir ilacın virüsün tedavisinde kullanıldığını belirten Demircan, "Biz sadece yeni geliştirilen ve Japonların geliştirdiği Çin'de de kullandıkları bir ilacı Türkiye'ye getiriyoruz. O ilaç gelince yatan hastalarda ve yoğun bakımlardaki hastaların tedavisinde kullanılacak"