Norveç Başbakanına Koronavirüs Cezası:  Kanunlar Herkes için aynı Olsa da Kanun Önünde Herkes Eşit Değildir...

Koronavirüs pandemisinde kısmen başarılı olan Norveç'te Başbakan Solberg, halktan farklı muameleye maruz kaldı. Solberg'e kısıtlamaları ihlal ettiği gerekçesiyle para cezası kesilirken, genelde benzer ihlallerin pek peşine düşmeyen polis, başbakanın farklı muamele görmesi gerektiğini, örnek olması gerektiğini vurgulayarak, "Kanunlar herkes için aynı olsa da kanun önünde herkesin eşit olmadığı gerçek" denildi.

Norveç Başbakanına Koronavirüs Cezası:  Kanunlar Herkes için aynı Olsa da Kanun Önünde Herkes Eşit Değildir...

Doğum günü kutlamasında koronavirüs tedbirlerini ihlal eden Norveç Başbakanı hakkında soruşturma başlatan polis, Solberg'e 20 bin norveç kronu ceza kesti. Normalde bu tip durumlarda vatandaşları rahatsız etmemek için ceza vermediklerini , bazı durumlara göz yumabildiklerini söyleyen Emniyet Müdürü Ole Saeverud, Başbakanın örnek olması gerektiğini, başbakanın uymadığı kurallara başkalarının uymasının beklenmeyeceğini vurgulayarak, "Kanunlar herkes için aynı olsa da kanun önünde herkes eşit değildir" dedi.

Bir çok ülkeye göre pandemiyle mücadeleyi iyi yürüten Norveç'te toplam vaka sayısı 5.4 milyon nüfusta 100 bin olurken, şimdiye kadar ülke genelinde 683 kişi kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.