Nagehan Alçı: Renk Ne Olursa Olsun, Restoranları Kapatın, Kafeleri Sınırlandırın Ama Okullara Dokunmayın...

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un okulları açık tutmak için mücadele verdiğini, kısıtlamalar konusunda bugün yeni kararların duyurulacağını risk durumu ne olursa olsun okulların kapatılmaması gerektiğini söyledi.

Nagehan Alçı: Renk Ne Olursa Olsun, Restoranları Kapatın, Kafeleri Sınırlandırın Ama Okullara Dokunmayın...

Risk haritasına göre restoranlar, kafeler gibi işletmelerin kapatılmasında bir sakınca olmadığını yazan Nagehan Alçı, okullar hariç her yerin kapatılabileceğini yazdı.

Alçı, bugünkü köşe yazısında, "Bugün yeni kararlar verilecek. Renkler ne olursa olsun, restoranları kapatın, kafeleri sınırlandırın ama okullara dokunmayın Sayın Yetkililer.Buradan Ziya Selçuk’a yalvarıyorum: Bırakın 2 gün kararını gözden geçirmeyi lütfen o 2 günü 5 güne çıkarın Sayın Bakan! İlkokul çocukları çok ciddi uyum sorunları yaşıyorlar, 2 gün rehabilitasyon için çok iyi geldi ama zihinsel becerilerde pandemi döneminde geriye gittiler, geri dönüşü çok zor kayıplar başladı…Bakın Fransa’da ilkokullar her gün ve dönüşümsüz şekilde açık. Öğrenciler maske takıyor ve pencereler derste açık tutuluyor. Şimdiye kadar kayda değer bir artış saptanmadı. Almanya’da da bugünden itibaren tüm ilkokullar tamamen açıldı. Daha yüksek sınıflar da büyük oranda açılıyor."Bizde de 5 gün açın artık, devam zorunluluğu getirmeyin ama açın… Eğitim en temel haktır. Bu gidişle bizim çocuklarımız Batı’daki akranlarından bariz şekilde geride kalacaklar. Yapmayın...Bugünkü toplantıda renkler ne olursa olsun, gelecek kuşaklarımızı kırmızının kuşatmasına izin vermeyelim… Kırmızıyı turuncuya turuncuyu sarıya ve maviye, tüm gelişmiş ülkelerin yaptığı gibi restoran ve kafelerden feragat ederek çevirelim, okullardan değil." ifadelerini kullandı.

Alçı'nın yazısının tamamına https://www.haberturk.com/yazarlar/nagehan-alci/3005673-kirmizinin-faturasini-okullara-kesmeyin adresinden erişim sağlanabilir.