Mutasyonun En Çok Olduğu İller ve Tam Kapanma Seyahat Yasağı Olacak mı? Açıklaması Geldi

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan mutasyonun olduğu iller ve tam kapanma açıklaması.

Mutasyonun En Çok Olduğu İller ve Tam Kapanma Seyahat Yasağı Olacak mı? Açıklaması Geldi

Rsikli illerde tam kapanma ya da seyahat yasağı olacak mı?

Bilim Kurulu sonrası açıklama yapan Bakan Koca, vaka artışı olan illerde yasakların arttırılıp arttırılmayacağını cevapladı:

"Özellikle bugün kurulun gündeminde, daha çok bölgelerin sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği şekli ile düşük , orta, yüksek ve çok yüksek olarak ayırmanın nasıl olması gerektiğini, hangi kriterleri esas alacağımız, illerde nasıl kısıtlama ve açılım olacağını tartıştık. 

Tam kapanma gibi drum düşünmüyoruz. Ama her geçen gün vaka sayısı artıyor. Mutasyonun bazı bölgelerde etkisini gösterdiğini görüyoruz. Özellikle Doğu Karadeniz'de Samsun Ordu gibi, Mutasyon artıyor. Daha çok İngiltere mutantı dediğimiz bulaşıcılığın daha yaygın olduğ görülüyor. 

Brezilya mutantı 1 tane İstanbulda. Güney Afrika mutantı 49 vaka var. Bize özgü mutant olur mu şüphesinde olduğumuz 5 vaka vardı. Ama o da dünyada görülen mutant. Türkiye'de bize özgü mutant yok. Giderek İngiltere mutantı artıyor.

Bu nedenle tedbirler daha önemli oldu. Maskesiz olma durumunda, temasın ortadan kalktığı durumda bulaşıcılığın daha öncekine göre çok arttığnı söyleyebiliriz."