Mutasyonlu Virüsün Görüldüğü İl Sayısında Korkutan Artış: Kısıtlamalar Değişebilir

Son dakika haberi: Mutasyonlu virüsün görüldüğü il sayısında korkutan artış meydana geldi. Bakan Koca, kısıtlamaların yeniden gelebileceği sinyalini verdi.

Mutasyonlu Virüsün Görüldüğü İl Sayısında Korkutan Artış: Kısıtlamalar Değişebilir

Son dkaika: Mutasyonlu virüs görülen il sayısı 70 oldu. Yeni kısıtlamalar gelebilir.

Türkiye'de son günlerde mutasyonlu virüsün görüldüğü iller artmaya devam ediyor. Normal virüsten daha hızlı yayılan mutant virüsün görüldüğü il saysının 70'i aşmasının ardından bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Koca, kabinede yaptığı sunum sonrasında basın mensuplarına bazı değerlendirmelerde ve açıklamalarda bulundu ve "Virüsün mutasyona uğramış halinin görüldüğünü il sayısı 70'e ulaştı" dedi.

Mutant virüsün İngiltere varyantını bulaş ve yayılma hızının fazla olduğunu, bulaşmanın oldukça arttığını söyleyen Bakan Koca, sevindiren bir nokta hakkında da bilgi verdi. Bakan Koca, mutant virüsün etkinliğinin , hızı ve yayılmasına göre aynı oranda olmadığını söyledi.

Mutant virüsün bulaştığı kişilerin ağır hasta olmasının düşük olduğunu, şimdiye kadar yakalananlardan çok az kişinin ağır hastalık geçirdiğini söyleyen Bakan Koca, komşu illerin risk durumuna ilişkin,"Bu karar hemen uygulanmayacak. Yeni normalin etkisi en az iki hafta gözlemlenecek, olumsuz bir tablo ortaya çıkarsa bu tedbire başvurulması gündeme gelebilecek" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, mutasyonun yayılmasının devam etmesi durumunda yeni kısıtlamaların gelebileceğini, illerin vaka artış oranına göre kısıtlamaları yeniden getirebileceğini söyledi.

ALMANYA AŞISI

Bakan, 10 güne kadar Almanya aşısının Türkiye'ye geleceğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA