Mutasyonlu Virüs Bir Şehirde Sağlık Çalışanlarında Görüldü

Son dakika haberi: Mutasyonlu kornavirüs bir şehirde sağlık personellerinde çıktı. İl dışından gelen doktorda görülen mutasyonlu virüs sonrası önlemler alındı.

Mutasyonlu Virüs Bir Şehirde Sağlık Çalışanlarında Görüldü

Tunceli'de mutasyonlu virüs.

Tunceli'ye şehir dışından gelen bir doktor, bir süre sonra rahatsızlık hissetti. Koronavirüs belirtileri gösteren doktor test yaptırdı ve testi pozitif çıktı. Pozitif çıkması sonrası koronavirüsün mutasyonlu olmasından şüphelenildi ve doktordan numune alınıp Ankara'ya gönderildi. Ankara 'da yapılan incelemede koronanın mutasyonlu hali olduğu belirtildi. 

Ankara Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı’nda yapılan inceleme sonrası doktor ile temaslı kişiler de belirlendi ve iki sağlık çalışanında daha koronavirüs tespit edildiği bildirildi. 

FAHRETTİN KOCA: MUTASYON SINIR TANIMIYOR

Bakan Koca dün akşam yaptığı açıklamada, "Riskli mutasyonlar sınır tanımadan yayılıyor. Ülkemizdeki İngiltere mutasyonu 196 oldu. İki Güney Afrika, bir de Brezilya varyantı ile karşılaşıldı. Yeni mutasyonların görüldüğü ve vakaların yeniden artışa geçtiği bugünlerde tedbirlerden taviz vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Vaka sayısının yeniden artışa geçmesi daha fazla dikkatli davranmamızı gerektirmektedir. Hareketliliği artıracak, bir araya gelmeleri, toplanmaları sağlayacak her türlü ortamdan uzak duralım. Kapalı ve kalabalık yerlerden özellikle kaçınalım."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA