Mutasyonlu Koronavirüs Hangi İllerde? İlk Şehir Açıklandı (Türkiye Koronavirüs Mutasyon Nedir?)

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca korkutan bir açıklama yaptı ve Türkiye'de 15 kişide mutasyonlu koronavirüs görüldüğünü söyledi. Peki mutasyonlu koronavirüs nedir? Daha mı tehlikeli? Mutasyon nedir? Hangi şehirlerde görüldü? İşte detaylar.

Mutasyonlu Koronavirüs Hangi İllerde? İlk Şehir Açıklandı (Türkiye Koronavirüs Mutasyon Nedir?)

Mutasyonlu virüs hangi şehirlerde?

Koronavirüs ile ilgili dün gece korkutan bir açıklama geldi. İngiltere'de görülen ve Avrupa'da 10'dan fazla şehre sıçrayan mutasyonlu virüs Türkiye'de görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yurt dışındna gelen 15 kişide mutasyona uğramış virüs tespit edildiği ve durumun kontrol altına alındığını söyledi. Bu açıklama sonrası Bakan Koca, virüsün hangi şehirlerde olduğu merak edildi. 

15 KİŞİDEN BİRİ...

Edinilen son dakika bilgilerine göre mutasyonlu virüs bulaşmış kişinin birinin Balıkesir Edremit'te olduğu ve karantina altına alındığı öğrenildi.Edinilen bilgiye göre, İngiltere'den hava yolu ile gelen bir kişide havalimanında yapılan tarama testi sonrasında mutasyona uğramış koronavirüs çıktığı bilgisinin alınması üzerine Balıkesir'in Edremit ilçesindeki evinde karantina altına alındı.

Semptomların hafif olduğu öğrenildi. Aynı evde yaşayan diğer kişilerin ise testlerinin negatif çıktığı öğrenildi. 

TÜM TEDBİRLER ALINDI

Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal "Tüm tedbirleri aldık, bir sıkıntı yok. Evinde. Aile karantinası uyguluyoruz. İngiltere'den gelen bir hasta. Normal çalışma düzenimizde tüm tedbirleri uyguluyoruz" ifadelerini kullandı. 

GAZİANTEP'TE GÖRÜLDÜ İDDİASI

Gaziantep'te iki kişide mutasyonlu virüs görüldüğü iddia edildi.  Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından  "Mutasyona uğramış virüs ülkemize de geldi. Yurt dışı seyahati olan kişilerin maske, mesafe ve hijyene daha çok dikkat etmesi hayati önem taşıyor. Yurt dışından gelen kişilerden uzak durmak bu süreçte yapılabilecek en etkin korunma yöntemi olur. Tehlike büyük, tedbir basit" dedi.

DAHA FAZLA BULAŞICI AMA

İngiltere ulusal temas izleme sistemi olan NHS Test and Trace tarafından yapılan değerlendirmede mutasyonlu virüsün yeni varyantla teması olan kişilerin yüzde 15'ine bulaştığı eski varyantta ise yüzde 10 olduğu bildirildi. İngiltere Halk Sağlığı kıdemli tıbbi danışmanı Susan Hopkins konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Şu anki veriler, yeni mutasyonun daha ciddi hastalığa veya ölüm oranının artmasına neden olmadığını gösteriyor, ancak bunu daha iyi anlamak için araştırmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

MUTASYON NEDİR?

Mutasyon , bir türün başkalaşım geçirmesi anlamına gelmektedir. 

AŞI ETKİLİ OLACAK MI?

Uzmanlar yaptıkları açıklamada mutasyonlu virüsün aşı çalışmalarını sekteye uğratmayacağı , aşının etkili olacağı vurgulandı.