Mutasyon Sonrası Korkutan Açıklama: 3. Dalga Geliyor

Son dakika haberi: Koronavirüsün mutasyon geçirmesinin ardından İngiltere'de vaka artışı yüzde 70 oranında arttı. Bu artış ile birlikte 3. dalganın kapıda olduğu bildirildi.

Mutasyon Sonrası Korkutan Açıklama: 3. Dalga Geliyor

Son dakika haberi: Üçüncü dalga açıklaması.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü bir canlı yayına katıldı ve koronavirüs pandemisinde korkutan bir açıklama yaptı. Mutasyon sonrası İngiltere'de vakaların hızlı şekilde arttığını söyledi ve yüzde 70'lere kadar çıkan vakaları değerlendirdi. 

Alınan tedbirlerin işe yaradığının altını çizen ve son günlerde vaka sayısının hızlıca düştüğünü söyleyen Prod. Dr. Tevfik Özlü, tedbirlerin devam etmesi gerektiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı: "Tedbirlere devam edilmesinin doğru olacağını düşünüyorum. Gerçekten alınan tedbirler işe yaradı. Salgında önemli ölçüde irtifa kaydedildi yani düşme kaydedildi. Vaka sayılarımızla hastane doluluk oranımızda azaldı. Bu aslında yaptığımı işin işe yaradığını tedbirlerin etkili olduğunu gösteriyor"

3. DALGA BEKLENİYOR

İngiltere'de koronavirüsün mutasyon geçirmesi ile vaka artış hızının yüzde 70'lere çıktığını söyleyen Özlü,  koronada bu nedenle 3. dalganın yaşanabileceğini söyleyerek,  "İngiltere bazlı olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde yeni mutasyonlu virüsle birlikte vaka artışları ortaya çıkmaya başladı. Yani yeni 3. dalga bekleniyor. Bu bakımdan üçüncü dalgaya hazırlıklı olunması lazım. Bu bakımdan üçüncü dalga açısından mesafeye ve sosyal izolasyona temizliğe dikkat edilmesi lazım. Yeni mutasyonla ilgili önümüzü göremiyoruz. Zor durumla karşılaşacağımızı öngörmek çok zor şu anda. Takip ediyoruz, umarım bu kontrolsüz artışların dünyanın diğer ülkelerinde tekrarlanmaz" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA