Mutasyon Paniği Sonrası Yeni Kararlar Geliyor...

Avrupa Birliği, mutasyon geçiren koronavrüs nedeniyle bazı bölgeler ve ülkelere seyahat kısıtlaması getirmeye hazırlanıyor. Tedbirlerin artırılması planlanırken, AB içindeki ülkelker arasında yolculukların da durdurulması gündeme gelebilir.  

Mutasyon Paniği Sonrası Yeni Kararlar Geliyor...

Avrupa Birliği'nin 'Seyahat Yasağı' tasviyesine kulak veren ilk ülke Almanya olurken, pazar gününden bu yana özellikle yüksek vaka sayısının gördülüğü 20'den fazla ülke için yeni kurallar hayata geçirildi. Yurt dışından gelen yolcular 48 saatte bir test sunmak zorunda tutulurken, sınır geçişlerinde trafik yoğunluğunun da büyük artış gösterdiği kaydedildi. Fransa'da deniz ve hava taşımacılığında şartlar ağırlaştırılırken, Belçika'da Çarşamba gününden itibaren gereksiz tüm seyahatleri yasakladı, otoyollar da sıkı kontroller bulunuyor. AB Komisyonu, insanların koronavirüs vakalarının yeşil, turuncu ya da kırmızı olarak işaretlenen bölgelere göre dikkat etmeleri halinde iyi sonuç alınabileceğini bildirdi.

Son iki hafta içinde 100 bin kişi başına 500'den fazla yeni enfeksiyon değeri olan yüksek riskli alanlar için yeni bir 'Koyu kırmızı kategori' seçeneği getirilebilir. AB Komisyonuna göre, sınır bölgelerindeki kişilerin bazı seyahat kısıtlamalarından muaf tutulması gerektiği, yolcuların karantinaya alınmaması, kovid-19 testlerinin sıklığının orantılı olması gerektiği de vurgulanırken, bunun yanı sıra mutasyon tespit edilen ülkelere ise daha sıkı tedbirlerin uygulanması gerektiği kaydedildi. AB ülkelerinin kısa süre içerisinde sınırları AB ülkelerinin arasında dahil bir çok ülkeye tekrar kapatabileceği de belirtiliyor.