Mutasyon Kâbusu Büyüyor! Bir Ülke Daha Sınırlarını Kapattı

Norveç hükümeti, koronavirüsün yeni türünün geçtiğimiz hafta hızlı bir şekilde yayılma eğilimi göstermesinin ardından İsveç ile sınırlarını kapatma kararı aldı. 

Mutasyon Kâbusu Büyüyor! Bir Ülke Daha Sınırlarını Kapattı

Norveç, kovid-19'un İngiltere'de ilk kez tespit edilen  mutasyonunun hızla yayılmasının ardından İsveç ile sınırlarını kapatma kararı aldı. Koronavirüs ile mücadele çerçevesinde birçok ülke virüsün yeni mutasyonuna karşı önlemlerini sıkılaştırırken, Norveç'te hükümet tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de ortaya çıkan mutasyonun Norveç'te geçtiğimiz hafta hızlı bir yayılma eğilimi gösterdiği, bu çerçevede ülkenin İsveç ile sınırlarını kapatma kararı aldığı kaydedildi.

İsveç Devlet Ediemiyoloğu Tegnel, Norveç'in sınır kapatma kararıyla ilgili, "Kapalı olan sınır daha kısa sürede etkili olabilir. Norveç'in kendi içinde kapatma kararı geçici olarak gündeme geldi. Biz bu gelişmeleri sürekli olarak yakından takip ediyoruz. Virüs yaygınlaştıkça daha fazla kısıtlama ekledik. Çalışmalarımız enfeksiyonun yayılmasını olabildiğince düşük tutmak. Fakat o zaman temel önlemlerin işe yaramasını sağlamak önemlidir. Bu da mesafe, maske ve temizliktir" diye konuştu.