Mutasyon Geçirdi: 10 Kat Daha Tehlikeli Virüs Tespit Edildi

Son dakika haberi: Koronavirüs ile ilgili korkutan bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada virüsün mutasyon geçirdiği ve yeni türün 10 kat daha bulaşıcı olduğuna yer verildi. Ancak DSÖ'den yeni tür hakkında rahatlatan açıklama geldi.

Mutasyon Geçirdi: 10 Kat Daha Tehlikeli Virüs Tespit Edildi

Son dakika haberi: Koronadan 10 kat daha fazla bulaşan yeni virüs tespit edildi.

Çin 'in Wuhan kentinde , Aralık 2019 'da çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan coronavirüs salgını hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Tüm dünyada 778 binden fazla kişinin ölümüne neden olan, 22 milyondan fazla kişiye bulaşan ve her geçen dün tehlikesi daha da artan coronavirüsin farklı bir türü daha ortaya çıktı.

10 KAT DAHA BULAŞICI

Edinilen bilgilere göre virüsün bu türüne D614G ismi verildiği bildirildi ve bu virüsün 10 kat daha bulaşıcı olduğu öğrenildi. Yapılan araştırmalar uluslararası basında geniş yer buldu ve bu yeni virüsün 10 kat daha bulaşıcı olduğuna yre verildi. 

Söz konusu virüsün , coronadan daha hızlı yayıldığı bildirilirken DSÖ'den bu virüsle ilgili açıklama geldi. 

VİRÜS MUTASYONA UĞRADI

Sözcü'de yer alan haberde yeni virüs olan D614G'nin , coronanın mutasyona uğrayan bir türü olduğuna yer verildi. Dünyanın farklı bölgelerinde de tespit edilen virüsün bulaşı oranına da yer verildi. 

Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, bir restoranda bulaşan corona virüsü salgınında hasta olan 45 vakadan en az 3 ’ünde D614G isimli corona virüsünün olduğuna yer verildi. Yapılan son dakika açıklamasında, “Restoranın sahibi Hindistan’dan döndükten sonra 14 günlük karantina kuralına uymadı ve hastalığı bulaştırdı. Aynı virüs Filipinler’den dönen bir kişide de görüldü” ifadelerine yer verildi. 

YENİ MUTASYON , BULAŞMAYI ARTTIRIR

Amerika Birleşik Devletleri ’nin önde gelen bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci, mutasyon geçiren virüs türü ile ilgili bir değerlendirme açıklamasında bulundu. Fauci yaptığı açıklamada, yeni mutasyonun corona virüsünün bulaşma hızını artıracağından endişe ettiğini söyledi.

ABD VE AVRUPA'DA GÖRÜLENDEN FARKLI

Yapılan açıklamada, mutasyona uğrayan virüsün Avrupa ve ABD’de görülen virüsten daha farklı olduğu kaydedildi.

DSÖ 'DEN İYİ HABER

DSÖ, bu birüsün bulaşma riskinin , bulaşma hızının fazla olduğunu söyledi. Ancak bu virüsün daha öldürücü olduğuna dair bir kanıt olmadığı bildirildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA