Mutant Virüs Yüzde 85'e Geldi: Yeni Kısıtlamalar Geliyor! Seyahat, Restoran, Teravih

Mutasyona uğrayan virüsün görülme oranı yüzde 85'leri buldu. Mutant virüsün yayılmasının artması ile birlikte vaka ile vefat sayılarında da hızlı şekilde artış yaşandı. Bugün toplanacak kabinede yeni tedbirler masada.

Mutant Virüs Yüzde 85'e Geldi: Yeni Kısıtlamalar Geliyor! Seyahat, Restoran, Teravih

Korona haritası güncelleniyor.

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyorç Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek kabine toplantısında aşılama takvimi gündemde olacak ve 1 MArt sonrası başlayan kademeli normalleşmede yeni düzenlemeler konuşulacak.

Ana gündem maddesinin koronavirüs olacağı kabine toplantısında, 30 bini geçen vaka sayıları, 150'yi geçen vefat sayıları değerlendirilecek ve yeni kısıtlamaların gündeme gelmesi konuşulacak.

Toplantıda Bakan Koca'nın bir sunum yapması ve illerde son durumu bildirmesi, aşılamada son rakamları paylaşması bekleniyor. 

HARİTA GÜNCELLENİYOR

1 Mart 2021 günü açıklanan koronavirüs illere göre risk haritasında 1 aydan bu yana birçok şehir kırmızıya döndü. Bu süreçte aşılama takviminin nasıl ilerleyeceği de konuşulacak bir diğer gündem maddesi. Öte yandan Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan, bugün yazdığı yazısında , korona risk haritasında birçok şehrin kırmızıya döndüğünün kabinede görüşüleceğini ve risk haritasının bugün güncellenmesinin beklendiğini aktardı.

Yeni tedbirler alınıp alınmayacağı da bugün kabinede görüşülecek.

MUTASYON YÜZDE 80'İ AŞTI: YENİ TEDBİRLER İL BAZLI OLACAK

Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın ve Eda Işık'ın haberinde mutant virüsün görülme oranının yüzde 80 olduğu bildirildi ve il bazlı yeni tedbirlerin gündemde olacağı aktarıldı. 13 Nisan'da başlayacak Ramazan ayı için de yeni önlemler masada olacak. 

SAMSUN'A SEYAHAT YASAĞI

Alınacak tedbirlerden ilkinin Samsun'da bir türlü düşmeyen vakalar nedeniyle giriş çıkış yasağı getirilmesi.

CAMİLERDE NAMAZ VE TERAVİH

Ramazan ayında il bazlı tedbirler alınması camiler ve teravih namazı hakkında il bazlı kararlar alınacak.

KAFE VE RESTORANLAR

Ramazan ayında kafe ve restoranlara saat sınırı gelmesi ve hafta sonu kapalı olmaları gündemde.

KABİNE SAAT KAÇTA?

Kabine toplantısının saat 16.00'da başlaması ve 19.00 civarında sona ermesi bekleniyor. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçecek ve toplantı kararlarını kamuoyu ile paylaşacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA