Moderna'nın Koronavirüs Aşısında Bir Yan Etki Daha Görüldü

Amerika Birleşik Devletleri'nde geliştirilen Moderna'nın Kovid aşısının bir yan etkisi daha gün yüzüne çıktı. Aşıyı yaptıranlardan bazılarının kollarında kırmızı şişlikler görülmeye başlandı...

Moderna'nın Koronavirüs Aşısında Bir Yan Etki Daha Görüldü

 Çin'in Wuhan kentinde 2019 yılının Aralık ayında ilk kez görülen ve uzun süredir tüm dünyayı esir alan koronavirüs pandemisinde aşılama süreci bir çok ülkede devam ederken, koronavirüs salgınını bitirmek için en büyük umut kaynağı olan aşılarla ilgili de gelişmeler meydana geliyor. ABD'de geliştirilen Moderna aşısıyla ilgili yan etkiler de ortaya çıkmaya başladı. Moderna aşısını olan 14 kişinin kollarında büyük kırmızı şişlikler görülürken, nadir görülen bu şişliklerin dokunmaya karşı aşırı hassasiyet gösterdiği ve büyük bir ağrıyı da beraberinde getirdiği öğrenildi.

Uzmanlar bu yan etkinin,  korkulacak bir durum olmadığını, ikinci dozu bekletmek için de bir engel olmadığını belirtse de Moderna aşısının uygulandığı bölgelerde endişeye neden oldu. Moderna aşısının daha önce de estetik müdahaleyle olan bağlantısı ortaya çıkmış, aşının kozmetik yüz dolgusu gibi estetik müdahale yaptıran kişilerden yan ektisi olduğu açıklanmıştı. Klinik deneylerde ortaya çıkan yan etkiler, dolgu yapılan bölgelerde iltihaplanma ve şişlik olarak öne çıkmıştı.