Moderna'nın Aşısı Hakkında Sevindiren Son Dakika Açıklaması

Koronavirüs aşısı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada virüs aşısı ile ilgili sevindiren haber verildi.

Moderna'nın Aşısı Hakkında Sevindiren Son Dakika Açıklaması

Moderna'nın aşısı hakkında açıklama.

Koronavirüs aşısı hakkında son dakika açıklaması geldi. Moderna tarafından geliştirilen coronavirüs aşısı ile ilgili yapılan açıklamada, hiçbir komplikasyonla karşılaşılmadığı, yüzde 94,1'lik başarı oranıyla acil kullanım iznine başvurulacağını duyurdu.

30 BİN KİŞİYE AŞI YAPILDI

Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında söz konusu aşının 30 binden fazla kişiye yapıldığı ve 196 hastadan 185'inin aşıyı aldığını , 11'inin ise plasebo aldığına yer verildi. (Plasebo nedir: Plasebo etkisi, farmakolojik olarak etkisiz bir ilacın telkine dayalı bir etki ortaya çıkarma halidir. Latince kökenli bir kelime olup hoşnut etmek anlamına gelir.İlaç, vücuda ağız, burun veya enjeksiyon yolu ile verilebilir. Bunun yanında cerrahi girişimlerle bile placebo etkisi sağlanabilir.)

Moderna adlı şirket tarafından yürütülen koronavirüs aşı ekibinin başında yer alan Dr. Tal Zaks, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Son derece etkili bir aşımız olduğuna inanıyoruz. Artık bunu kanıtlayacak verilere sahibiz" ifadelerini kullandı. "Bu salgını yok etmekte önemli bir rol oynamayı umuyoruz" diyen Zaks umutlu konuştu.

ÖNEMLİ BİR FARK DEĞİL

16 Kasım'da etkinlik oranını yüzde 94,5 olarak açıklayan ve bugün açıklanan rakamda 94,1 olarak belirtilen Moderna'nın corona virüs aşısı ile ilgili Dr. Tal Zaks, bu oranın istitastiksel olarak önemli bir fark olmadığını belirtti.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA