Moderna, Covid 19 Aşısı İçin Umut Veren Gelişmeyi Duyurdu

Son dakika haberi: Korona aşısı ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Aşı çalışmalarına ilk başlayan ülkeler arasında olan Moderna adlı şirket , aşıda kritik sürece girdi.

Moderna, Covid 19 Aşısı İçin Umut Veren Gelişmeyi Duyurdu

Koronavirüs aşısında aşı çalışmaları için kritik süreç başladı.

Geçtiğimiz yılın son aylarında başlayan ve kısa süre içinde tüm dünyada yayılan coronavirüs salgını şimdiye kadar 648 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu. 16 milyon 264 binden fazla vaka dünya genelinde görülürken en çok merak edilen konu aşının ne zaman bulunacağı konusu oldu. 

Aşı geliştirme çalışmalarına ilk olarak Moderna adlı şirket başlamış ve şirketten yapılan son dakika açıklamasında aşı çalışmalarında sona gelindiğine yer verildi. 

Amerika hükümetinin şimdiye kadar 955 milyon dolar destek verdiği şirket, aşı çalışmalarında üçüncü faza geçtiğini duyurdu.

30 BİN KİŞİ ÜZERİNDE ÇALIŞMA BAŞLADI

"mRNA-1273" adını aşıya veren şirket, aşı için solunum problemi olmayan 30 bin kişi üzerinde çalışmalara başladığını dünya kamuoyuna duyurdu.

Moderna yılda 500 milyon doz aşı üretme planına sadık olduğunu, 2021 için ise hedefin yılda 1 milyar doz aşı üretmek olduğunu bildirdi.

BAŞLAMA TARİHİ

Amerika Birleşik Devletleri 'nin Boston kentinde bulunan Moderna ilaç şirketi, Çin'in Kovid-19 'un genetik dizilimini açıklamasından daha iki gün sonra, 13 Ocak'ta "mRNA-1273" adını verdiği potansiyel bir aşı geliştirdiklerini dünya kamuoyuna duyurdu. ABD Ulusal Sağlık Enstitülerine (NIH) bağlı Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) desteğiyle geliştirilen ürün, Kovid-19'un insan hücresine tutunmasını sağlayan "çivi proteini" adı verilen enzimi baskılayarak, vücutta bağışıklık sağlamayı hedefliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA