Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Okulların Açılış Tarihiyle İlgili Yeni Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılış sürecine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Okulların Açılış Tarihiyle İlgili Yeni Açıklama

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Selçuk, Haftalardır 'Okulları birlikte açacağız' çağrımıza katılan ve sorumluluk alan herkese teşekkür ederim. Şimdi tüm hazırlıkları titizlikle yapmaya ve okulları zamanında açmaya odaklanmalıyız. Öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz ve velilerimizle birlikte okulları güvenle açacağız" ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs bilim kurulu toplantısının ardından okulların açılış süreciyle ilgili şu açıklamaları yapmıştı:

Okullarda yüz yüze eğitime geçilecek tarih önem arz ediyor. Sonbahara girmiş olacağız. Grip vakaları artmış olacak. Çok dikkatli olmanızı rica ediyorum. Eğer salgın tedbirlerine uyarsanız işimiz kolaylaşacak. Koronavirüsle gribin bulaşma yolları aynıdır. Haberlerden duyduğunuzu zannediyorum. Bilim dünyası koronavirüsün zaman içerisinde zayıflayarak grip gibi olacağını yazmaya başlamıştır. Bunlar temkinle karşılanması gereken iyi haberlerdir. Yayılım arttıkça direnci düşük olan insanlara virüs kolay bulaşacak. Kayıplar artarak. Dolayısıyla bu haberleri hastalığı yeneceğimiz işaretleri olarak kabul etmeli fakat kurallardan asla taviz vermemeliyiz.